Av Stian Karlsen

Det var ingen overraskelser i mannskapet til Jimmy Floyd Hasselbaink i det TV-sendte oppgjøret mot Middlesbrough. En skadefri Hall gikk inn og tok plasssen til Hill, og ellers stilte laget uforandret fra 1-1 kampen mot Preston sist.

Opprykksjagende Middlesbrough beviste at de hadde mest og spille for og vant tilslutt 3-2 i et veldig severdig oppgjør på Loftus Road.

Personlig feil nummer én
Kampen startet ganske så rolig. Ingen av lagene risikerte stort før det ble gjort mål i spilleminutt nummer 18. Grant Hall prøvde å videreføre en ball med hodet inn til keeper Smithies. Han fikk altfor lite kraft i headingen og Jordan Rhodes luktet situasjonen som en toppscorer verdig. Han snappet ballen og rundet Smithies og satte ballen i det åpne buret. Grant Hall har vært solid hele denne sesongen, men denne må han ta mye av skylden for.

Kanontreff fra Mackie
Drøye halvtimen var spilt da lagene skulle vise seg å være like langt i målprotokollen. Hvilken utligning det var fra Jamie Mackie!
Alejandro Faurlin slo en dødball fra midtbanen inn i 16 meteren til M`Boro, etter litt famlende forsvarsspill lander ballen rett foran Mackie som ikke nøler ett sekund. Han banker ballen via tverrligger og på innsiden av streken fra 15 meter. Ballen spretter riktignok ut igjen på banen, men dommer og linjemann har fått med seg at den var på innsiden av streken og godkjenner, helt korrekt, målet. Vakkert fra Mackie!

Lagene går til pause med 1-1 etter jevn omgang.

Dårlig start
QPR fikk en forferdelig start på den andre omgangen. Middlesbrough får straffe etter fem minutter når Faurlin legger Adomah i bakken. Smithies trår frem og viser igjen hvor god han er på straffespark og redder forsøket til Leadbitter. Dessverre blir QPR straffet på den påfølgende corneren.

Leadbitter tar corneren og Ramirez går opp i lufta på først stolpe og stanger inn 1-2. Surt for Smithies og slettes ikke imponerende markeringsarbeid av Angella ved den anledningen.

Historien gjentok seg nesten fem minutter senere. Eneste forskjellen var at Smithies denne gang vartet opp med en kjemperedning på skudd i åpent spill fra George Friend, men også denne gangen måtte han gi bort en corner. Den corneren resulterte også i scoring etter en klar markeringssvikt, denne gang fra Onuoha, og Gibson fikk fritt spillerom til å nikke inn 1-3.

Bytter og annulering
Hoilett og El Khayati kom inn for Phillips og Mackie etter 62 og 69 minutters spill. Mellom de to byttene hadde Chery en gylden mulighet fra 14 meter. Skuddet var hardt men gikk en liten halvmeter til siden for målet til Konstantopoulos.

Med 20 minutter igjen så kunne, og burde det, stått 2-3. Hoilett kom seg til dørlinjen og fant Polter i feltet som scoret sikkert, men dommerne mente ballen hadde vært over dørlinjen før Hoilett slo innlegget. TV-bildene viser at den avgjørelsen ikke var riktig.

Ny personlig ustraffet feil
Med kvarteret igjen å spille bestemte Angella seg for å gi Rhodes muligheten til å bli tomålscorer. Rhodes takket for muligheten og var alene med Smithies, men vår sisteskanse viste igjen at han er en mann å satse på og vartet opp med en strålende redning.

Kampen var i ferd med å "dø" da Chery sørget for å sparke liv iden igjen med fem minutter igjen på klokken. Nederlenderen fikk  drømmetreff fra over 20 meter og kula gikk inn bak en forfjamset Konstanopoulos. 2-3 og ny spenning.
QPR presset på den siste tiden, men klarte ikke å få inn nådestøtet i opphentingen og Middlesbrough kunn juble for tre poeng tilslutt.

Bestemann
Relativt grei oppgave denne gangen. Smithies kunne ikke lastes for noen av scoringene og vartet opp med flere matchviktige redninger. Det påvirket riktignok ikke utfallet på matchen, men Smithies fremstår som en soleklar nummer 1 i QPR. Over gjennomsnittet på dette nivået vil undertegnede påstå!

QPR-Middlesbrough 2-3 (1-1)
Mål:  0-1 Rhodes (18), 1-1 Mackie (31), 1-2 Ramirez (51), 1-3 Gibson (57), 2-3 Chery (86)