Av STIAN KARLSEN

Midtbaneanker Karl Henry, 33, har skrevet under for en ny sesong på Loftus Road. Han kom fra Wolves i 2013 og blir nå en av spillerne med lengst fartstid i klubben. 

- Jeg ville gjerne bli dersom klubben ville ha meg, så jeg er veldig fornøyd. Flott å ha dette på plass før pre-season.

- Hasselbaink var avgjørende for min avgjørelse om å bli. Han satte seg ned med meg og gjorde det klart hvilke forventninger han har. Jeg har god selvtillit foran sesongen med ham som manager. 

- Hvis vi finner stabiliteten som vi søker, med gode forestilllinger hver uke, så har jeg troen på en god sesong. 

Styrket "bakrommet"
I løpet av mandagen ble det også klart at Jimmy Floyd Hasselbaink har hentet inn forsterkninger på utsiden av banen. To har blitt hentet inn, og en har forsvunnet. Carl Serrant som har hatt ansvaret for spillernes fysiske form har forlatt QPR. Han har vært i klubben siden 2010. 

Inn har det kommet to nye fjes som skal jobbe med "styrke og kondisjon". Chris Barnes og Jack Sharkey har begge roller som skal styrke lagets fysiske evner. Begge to har forsket på feltet i flere år. 

Barnes har jobbet med forskning og fotball siden 1997 i Middlesbrough og WBA. Tittelen i QPR "Performance Enchancement Consultant"  noe som på norsk blir omtrent "Ytelsesforbedringskonsulent" . 

Sharkey er mer for unggutt å regne, men har en fortid sammen med Hasselbaink i Burton hvor han hadde sine første fire år siden han gikk ut av skolen. Han har tittelen "First Team Sports Scientist". Ingen god stillingsbeskrivelse på norsk heller her, men hans jobb blir å forske/utvikle metoder som gjør at QPR kan få et fortrinn både på det fysiske og kondisjonsmessige. 

Hasselbaink er selvsagt fornøyd med mandagens "fangst":

- Chris Barnes kommer inn med solid erfaring, og har jobbet med lag i Premier League i mange år. Han har hatt roller de siste 20 årene som er lignende den han trer inn i hos oss, så den erfaringen blir helt vital. 

- Jeg jobbet med Jack Sharkey i Burton, så han vet jeg alt om hva er god for. Han er en ung mann med glimrende ideér og kunnskap. Vi trenger unge energiske og sultne mennesker og han passer perfekt til den beskrivelsen.