Av STEINAR SÆTHER

Når du bokstavelig talt gir vekk hele 5 feite målsjanser til et lag som Boro, så er du dømt til å tape kampen. Forsvarsspillet var kollektivt på nivå med norsk 7. divisjon. Bakerst gjorde Smithie sitt ytterste for å hlde oss inne i kampen - strafferedning av høy klasse, var en av ingrediensene - bare for å bli pissa på i neste angrep eller på neste hjørnespark. Spillet utover dette var ikke så ille, vi var ålreite og minst på høyde med Boro ellers. Og tapet blir ekstra surt når vi tenker på klassemålene vi skårer. Arghhh!

Nordover i kveld, til midt-England hvor vi skal revansjere oss på Elland Road mot Leeds. Steve Evans sitt mannskap biter sånn noenlunde fra seg og ligger 3 plasser under oss og er nr. 14 med 47 poeng som er 4 mindre enn oss. Hjemme er ikke de helhvite all verden med 5-7-7 og 16-22. Noe bedre borte med 6-7-6 og 22-25. 

Ser vi på hvem de har slått hjemme så finner vi navn som Hull og Cardiff, begge med ett mål for lenge siden. Bolton, Preston og Bristol City er de andre ofrene, også de med ett mål. Wednesday, Fulham og Boro er blant dem med et uavgjort resultat der oppe. Forrige hjemmekamp var av den helflaue sorten, 1-4 mot Huddersfield er ofte det. 

Spillergruppa er ganske jevnt besatt, dog er det et par såkalte stjerner. Førstemann nevnt er målvakta Silvestri som er solid - men han fikk et nytt kort sist og er suspendert, og erstatter blir visstnok debuttanten Peacock-Farrell. Forsvaret har et par mann som spiller de fleste kampene, Taylor og Cooper. Andre vi kan møte er Bamba, Bellusci, Wootton og Berardi. Midt i haugen spiller Dallas alltid kampene. Med seg har han ofte Murphy, Cook og Mowatt mens (særlig) Adeyemi og Bridcutt får erstatte om de presumptivt beste svikter. I front finner vi den andre med stjernestatus, Antenucci, toppskårer av yrke. Han har "bare" 9 mål på 34 kamper men kapasiteten til mer er der, forutsatt at han har bedre medspillere rundt seg. Han får sikkert Wood med seg, en spiller som kom fra Brentford og som vi i følge ryktene snuste på sist sommer. 8 mål til nå uten å imponere storligen. En vi IKKE trenger å hilse på er Doukara. Han er suspendert i 8 kamper for biting... Good lad? NOT! 

Vi er ikke all verden på Elland Road. På de 5 siste kampene har vi bare 1-1-3 og vi skårer omtrent ikke mål. Ett mål på 4 kamper sier sitt. Vi har ikke vunnet borte på 5 kamper, men 4 av dem er som kjent U`er. Den mest oppløftende av disse kampene var jo i Preston hvor det var ufortjent at hjemmelaget utligna til 1-1 godt på overtid. Fortsetter vi med spillet vi presterte der oppe blir det 3 poeng i kveld. Jeg er helt sikker på at vi ikke taper men hvorvidt vi unngår en baklengs er jeg mindre sikker på. Selvskudd er vi gode på!

Av skader har Evans og Leeds 2-3 spillere å bekymre seg for - i tillegg til suspensjonene. Vi mangler Hill med skade, en spiller jeg trur hadde aksla trøya igjen i kveld etter kollapsen mot Boro. Jeg tipper både Luongo og Hoilett spiller fra start, kanskje Polter starter igjen for det trengs arbeidsvilje og muskler der framme. Holder Mackie i to så tette kamper på rad?

1-1, eller forhåpentligvis bedre 2-1 til oss!