En i utgangspunktet fortreffelig ettermiddag, i strålende sol og noen få plussgrader, endte enda mer fortreffelig etter at 90 minutter var spilt. 2-0 var vel fortjent og det er lenge siden våre gutter har levert på denne måten.

Jimmy byttet ut tre stykker fra laget som spilte i midtuken mot Sheffield Wednesday og varsler med det intensjoner om en slags rulleringsplan utover våren. Ingen av de tre "vrakede" spilte seg direkte ut i kampen på tirsdag. Firtende å si tvert-i-mot.

Tirsdagens målscorer Tozser, El Khayati og Washington tok alle en plass på benken denne dagen. Alle tre var positive i midtuken. Inn for disse tre kom Polter, Chery og Luongo. Gode bytter skulle det vise seg.

Hasselbaink vs Rowett
Et ekstra poeng i kampen var det at denne gangen var to managere som har samme foregående arbeidsgiver, Burton Albion. Mange mener at Birminghams Rowett la store deler av grunnlaget for den suksessen som Jimmy Floyd Hasselbaink hadde i Burton. I dag var den første gangen disse møttes som managere.

Kamp også på benken JFH vs Rowett

Ikke målløs førsteomgang
Det var neppe høye odds på at den første omgangen skulle ende 0-0 mot Birmingham. QPR er nemlig spesialister på akkurat dette og Birmingham er normalt ganske så gjerrige defensivt.

Da kampen rundet halvtimen så tenkte nok mange at det ikke skulle bli nettkjenning de første 45 minuttene denne gangen heller. Det var heller ikke mye som bar bud om at så skulle skje. Der tok dem grundig feil...

Chery satte inn 1-0 etter et glimrende forarbeid av Perch. Perch dro seg ned til kortlinjen og slo de berømte 45 gradene ut i feltet. Der hadde Chery timet sitt løp perfekt og kunne enkelt sette inn skuddet sitt lavt i det lengste hjørnet.

Jubelen hadde knapt lagt seg da Polter rundlurte Birminghams Paul Robinson og Michael Morrison før sistnevnte la ham i bakken på ulovlig vis. Straffen var soleklar. Det eneste diskutable ved situasjonen var om Morrison skulle hatt rød farge på det gule kortet han fikk.

Hvem tar straffen?
Da straffeeksekutøren steg frem til 11-meters merket hevet nesten samtlige på tribunen øyebrynene. Var det virkelig Junior Hoilett som skulle ta straffen?
Mannen som er kjent for sin inneffektivitet og manglende leveranser i avslutningsøyeblikket, skulle altså ta den oppgaven som Charlie Austin har gjort de siste par årende i QPR.

Hoilett gjorde ingen feil og straffen var ordentlig god og Kuszczak var aldri i nærheten av å kunne avverge. 2-0 med fem minutter igjen til pausen. Nesten rørende.

Junior Hoilett

Jevnspilt andre omgang
Begge lagene hadde sine muligheter etter pause. I den ene enden tok Smithies seg av det som kom, eller han fikk hjelp av medspillerne som da Karl Henry blokkerte avslutningen til Mahoma. Henry var reddende engel på et skudd som hadde havnet i buret.

QPR truet også Kuszczak ved flere anledninger. Luongo prøvde seg med et godt skudd fra hjørnet av 16-meteren, men Kuszczak reddet til corner. Corneren var Angella først på, men igjen var Birmingham-keeperen (nesten lettere å skrive enn Kuszczak!) med på notene. Tilslutt hadde Chery en god sjanse da han ble spilt gjennom på høyre av en flott pasning av Luongo. Avslutningen ble reddet av Birmingham-keeperen ;)

Da vi passerte 90 minutter pluss fire tillegg så syntes dagens dommer Roger East at nok var nok og blåste av kampen. Til hjemmepublikummets store glede. De har ikke vært bortskjemt under JFH og dette var kun seier nummer to på eget gress under den nye manageren.