Av STEINAR SÆTHER

Et ungdommelig QPR klarte langt på overtid å sende Charlton ned på tredje nivå. Begge målene våre kom på overtid i hver sin omgang, altså stolpe-inn. El Khayati sitt mål var ei perle fra eget forarbeid til avslutning. En kandidat til Årets Mål i klubben! Hasselbaink begynte den offisielle kartleggingen av neste års spillerstall i denne kampen. Vi kan forvente at spillere som Phillips, Green og de andre PL-spillerne forsvinner til sommer`n. Antagelig Hoilett også selv om jeg er en av dem som vil beholde ham. Lønna er for høy og han har spilt på seg interesse fra etablerte PL-klubber, eventuelt dem som nå rykker opp. 

Russell Slade og hans mannskap kjemper nå for ikke å miste muligheten til sluttspill. Med kampen lørdag er det 5 igjen og det er 5 poeng opp til uglene som akkurat nå innehar sjetteplassen, og det er ytterligere 2 poeng opp til femte og fjerde. Da er de piska til å slå oss. 

Tallene som har bragt blåfugla (Bluebirds) dit de er nå ser sånn ut: Sterke 11-7-2 og 30-18 hjemme i Wales, borte er de nesten som oss, 5-8-8 og 22-26. Grunnlaget er altså lagt på Cardiff City Stadium. Hva har de så bedrevet de siste, la oss si, 10 kampene, hvordan er formen? Derby, Ipswich, Preston og Brighton er alle slått hjemme mens de gikk på ei mine mot Leeds. Dette er de 5 siste i Wales. Borte har de heller ikke "gjort seg bort" på tross av 1-2-2. Tapene var mot Boro og Fulham, U`ene var mot Burnley og Reading mens seier`n var kortreist, den kom i Bristol. 

Spillergruppa til Slade er ikke verst. Målvakta er gode, gamle Marshall på 35. Foran seg har han som oftest tre mann som spiller nesten fast, nemlig Peltier, Malone og den ene av våre to eks`er, Matt Connolly. Fjerdemann er enten Ècuèlè-Manga, Morrison eller vår andre eks, Fabio. Midtbanen er den sterkeste lagdelen, gode navn i Ralls og Noone, Whittingham og Gunnarson, og om han blir skadefri er Pilkington en god kandidat til en plass fra start. Angrepet er blant de svakeste i championship. Kun Ameobi, eks Newcastle, kan skilte med noe kvalitet, han har dog kun ett mål nevnt i protokollen. Godt da å kunne lene seg på midtbanen sine 28 mål totalt!

Lite skader på lagene. Foruten tvil rundt Pilkington er det bare èn mann sikkert ute. Litt tvil rundt Mackie, men for min del kan han hvile ei uke ekstra. Ingen god grunn til å stresse en skadeplaga spiller! 

Mye ungt også i lørdagens førsteoppstilling, helt sikkert. Hvem i hvilke posisjoner, ser vi en time før kampstart. Jeg trur uansett vi vil bite fra oss men at vi ender opp med tap 1-2. Klarer vi poeng vil det ikke være noen stor sensasjon, men midtbanekampen avgjør.