AV DAG HÅKON HELLEVIK

Tom fulgte med på lasset sommeren 2012 da hans far Kevin ble ansatt i Rangers trenerstab, og utmerket seg ikke så mye den første sesongen. Angriperen kom fra Blackburn og hadde vært på et lite fruktbart opphold i Plymouth i 11/12-sesongen, noe som ble fulgt opp av et mediokert utlån fra QPR til Bristol Rovers i 12/13. Statistikken på de to sesongene var 27 kamper og 3 mål for to klubber i League Two.

Omslaget kom i april 2013, for de tre målene ble alle scoret i Toms fire siste kamper for Bristol Rovers. Og uttellingen fortsatte samme høst da han leverte 9 mål på 10 kamper for QPRs U21-lag. Her regner vi bare inn de obligatoriske kampene for klubbens PDL-lag, tar vi med privatkampene ser statistikken enda mer imponerende ut.

Innimellom fikk han to innhopp på til sammen åtte minutter for QPRs A-lag, og utbyttet av dette ble seiersmålet mot Ipswich på Loftus Road 17. august. Da Rangers i november lot ham få sjansen for Crewe Alexandra i League One fortsatte målkalaset, og denne lørdagen puttet han sin første scoring for sesongens fjerde lag, Rotherham United i samme divisjon.

Unge Tom har klart turen fra League Two via QPRs andrelag til League One med glans. Han ikke bare scorer, han har også vært nest sist i flere målgivende situasoner i sine korte karrierer på lån i både Crewe og Rotherham. Den eneste logiske måten å følge dette opp på er at han får noen skikkelige sjanser i The Championship i løpet av våren. Selv om vi kjøper en spiss til i løpet av januar trenger vi mer enn 2,5 angriper dersom vi skal fortsette å spille 4-4-2, og bedre søknader enn hva Tom Hitchcook har levert i år skal Harry lete lenge etter!

Dette er hva Tom Hitchcook har levert så langt i 2013/14:

Lag Kamper Mål
QPR U21  10 9
QPR A-lag  2 1
Crewe    6 3
Rotherham 2 1