Av STEINAR SÆTHER

Ikke mye tid til restitusjon nå om dagen. Nå venter altså Sheffields beste menn på Hillsborough, i en lenge utsatt kamp, en flokk med ugler som fortsatt må kjempe for overlevelse.
Stabiliteten går med fatle, og sjøl om laget til Stuart Gray koste seg med svake Birmingham (4-1) lørdag er ikke laget hundre prosent sikre enda. Men jeg trur de klarer seg med to, tre seiere til. Tallene for uglene er hjemme kun 7-3-7 og 28-20 mens bortetallene er 3-9-6 og 15-22. Totalt er de nå nummer seksten, elleve poeng over første nedrykksplass.

Kirkland
Det er flere spørsmål rundt mannskapet på Hillsborough. Tre, kanskje fire mann, må testes før kampstart, deriblant den solide målvakta Kirkland som har vært borte i tre kamper. Spørsmålene rundt skader kontra friskmeldinger gjelder alle lagdelene.

Som Yeovil vi spilte ut lørdag (3-0), har ei heller ikke uglene noen målskårer av rang. Spissen Maguire er toppskårer med sine fem mål mens to mann har netta to ganger. Fem midtbanemenn har delt ni mål seg i mellom, og to i forsvaret har delt fire mål. De andre sytten målene er delt mellom spillere som var på lån og reist igjen og spillere solgt eller gitt bort.

Sterk seier
Det var godt for gutta å få en ganske stor seier mot Yeovil. Flotte mål av både en Morrison i storslag og en sjelden god Zamora! Vi har sett mye bra fra Morrison allerede og det kommer mer, det er jeg sikker på. MEN: Det blei kan hende en kostbar seier lørdag for opptil fire mann fra den kampen kan miste Hillsborough-bataljen tirsdag. Green er nesten garantert ute og Murphy får sin etterlengtede ligadebut, Jenas er tvilsom, Traorè det samme og Morrison blir testa seint opp mot kampstart. Ekotto testes også.

Uortodoks midtbane?
Foruten Murphy kan vi igjen få hilse på Benayoun, Henry og Kranjcar på midten. Carroll er også aktuell fra start, og jeg trur at Harry uansett hadde endra midtbanen noe i og med denne perioden med tette kamper. Men verken Barton eller Hoilett spilte seg ut, de spilte veldig bra! Framme får nok Zamora en ny mulighet til å vise skåringsegenskaper. Men jeg vil se over tid at han faktisk har mer inne før jeg trur det. Doyle er ikke langt unna. Lørdag eller neste tirsdag?

Vi er nå à poeng med Derby på tredje som har mista skåringsformen foreløpig. Formen vår er igjen god, og det sier jeg på tross av tapet i Brighton. 2-1-1 er sjølsagt tallmessig framgang i forhold til 0-1-3 i kampene før det, men viktigere er kvaliteten på spillet, som har tatt seg betydelig opp.

Usikkert
Det omvendte oppgjøret i første serierunde stoppa på 2-1 til oss. I, skal vi si moderne tid, har det ofte vært sånn at begge lag vinner hjemmekampene mot hverandre. Med tanke på at vi har 1-0-3 på de fire siste bortekampene er vi ikke store favoritter. Jeg trur allikevel vi ikke reiser fra Hillsborough med tap, til det er uglene for svekka. Om vi vinner er jeg mandag kveld usikker på.

Blir et par av spillerne våre friskmeldte, f.eks Morrison, trur jeg mer på seier enn i skrivende stund. Et rølpete baklengsmål og et litt ditto i riktig nett er førstevalget mitt men skårer et lag mål nummer to, blir det oss.


Kampene mot Sheffield Wednesday vekker minner.
8. mai 2004 kom vi oss ut av League One etter 3-1 i sesongens siste kamp. Herlige opptak!