Av STEINAR SÆTHER

1-1 i Leeds var helt greit etter spill og sjanser. Men som Stian poengterte i sin oppsummering, kampene framover blir sånn måtelig interessante. Hasselbaink vil selvsagt piske spillerne til å yte det som skal til for å få så mange poeng som mulig ut sesongen, og de av spillerne som vil være med videre under Hasselbainks ledelse (med et vettug lønnsnivå) gir nok litt ekstra. Chery gjør jo det, han er i form. Smithie har vist seg som ei målvakt innafor topp 3 i championship. Her gjorde vi et kupp, og jeg synes allerede synd på Ingram som må vente på at Smithie skal skade seg... 

Charlton virka lovende til et stykke utpå høsten, deretter ramla mye sammen og daværende manager fikk (selvsagt) sparken. Nåværende manager Josè Riga, belgier av oppstandelse, har ikke fått særlig sving på laget. Kanskje han ikke er rett mann heller, han har nå sin åttende arbeidsgiver på 11 år, Addicts for andre gang. 

Laget har ramla helt ned til nest nederste posisjon og er hele 7 poeng fra sikker plass, 8 når vi ser på målforskjell. De er hele 17 mål dårligere enn laget på første sikre plass, som er godtgående Rotherham under ledelse av Neil Warnock. Tallene å se på er 8-12-20 og 36-70 totalt. Hjemme på The Valley har de ordinære 5-8-7 og 22-28 hvorav den ene seier`n kom i seriepremieren mot oss, borte er de svært dårlige med 3-4-13 og 14-42. 

Ikke for det, akkurat nå gjør Charlton-gutta et ærlig forsøk på å redde æren. 3-2-1 på de 6 siste vitner om det. Legg også merke til at de banka Boro 2-0 hjemme for få uker siden - det var visst ikke vår greie! Uka før det igjen slo de Brentford på Griffin Park. Vi er herved advart!

Spillergruppa så litt mer spennende ut på papiret i høst enn hva fasiten viser nå. I mål står enten Henderson eller Pope, de har hhv 22 og 18 kamper. Mest sannsynlig står Pope nå. Solly og Fox utgjør den faste stammen i forsvaret, 7 spillere deler på de andre postene og vår unge utlånsvenn Yun er en av dem med 6 kamper. Midtbanen er den sterkeste lagdelen. Cousins, Jackson, Diarra og islendingen Gudmundsson spiller de fleste kampene. Men Gudmundsson må antagelig stå over, sies det midnatt fredag. Fremst kan Riga velge mellom Makienok, Lookman, Vetokele, Sanogo og noen til. Disse har skåra tilsammen 13 mål. Den presumptivt beste, iranske Reza (det er fornavnet, etternavnet er gudjammerlig vanskelig) er skada og kan ikke skade oss.

Hos oss er Hill ute - til det motsatte er bevist. Mackie er ute som bare rakker`n! Mer spennende er det hvem Hasselbaink velger i kampene framover. Robinson, Petrasso, Washington, El Khayati, Hall, Gladwin - mange unge som må få sjansen til å vise seg fram. Det bør være ungdomstid i QPR nå.

Egentlig burde vi være store favoritter her, hjemmebane og greier mot et svakt bortelag. Men vi har altså null å spille for, Charlton har alt. Jeg blir ikke sjokka om også dette ender 1-1 for vi er uavgjortspesialistene med 16 totalt hvorav 8 på Loftus Road. Skårer vi tidlig kan Addicts ramle i hop som de har gjort før denne sesongen. Kjenner jeg oss rett er det 0-0 ved pause. Det er bare sånn vi er!