Av STIAN KARLSEN

Junior Hoilett skrev under en lukerativ kontrakt da han kom til W12 sommeren 2012 fra Blackburn. En ukelønn på ca £45 000 og en fireårskontrakt ble signert. Nok til salt i grøten og litt til...

Skuffet gang på gang
Vi supportere jublet for signeringen og trodde vi hadde signert en ung sulten spiller med et skyhøyt potensiale. Det trodde nok også daværende manager Mark Hughes. Potensialet er utvilsomt, men Junior så hverken ung eller sulten ut når han spilte for QPR. Kanskje ble han smittet av alle de andre overbetalte spillerne som var i klubben for utelukkende å heve feite lønnshonorarer?

Hoilett fikk mye spilletid, men skuffet nærmest hver eneste gang han entret gressmatten iført QPR-trøya. 

Wembley-helt, og ut av laget
Hoilett har vært med laget på hele heisturen de siste årene. Ned, opp igjen og ned igjen. Dersom han forsvinner så vil han nok huskes best i QPR for sitt mislykkede innlegg i kampens siste spilleminutt mot Derby på Wembley 24 mai 2014. Innlegget var svakt, klareringen enda svakere før Bobby Zamora klinker ballen legendarisk i krysset med venstrefoten. Junior får litt av æren, men ikke heltestatus a´la Zamora. 

 

Etter opprykket ble det mindre og mindre spilletid. Først under Redknapp og så Ramsey. Da championship startet opp høsten 2015 var han langt ute i kulden.

Tillit fra Jimmy
Da Jimmy Floyd Hasselbaink overtok QPR var Junior Hoilett en av spillerne som fikk umiddelbar tillit. Junior har svart med å levere bedre prestasjoner enn noen gang i QPR-karrieren, og faktisk vært blant lagets mest stabile og solide spillere siste halvdel av sesongen. 

Kontraktslutt
Såpass bra leverte han varene at Jimmy Floyd Hasselbaink uttalte rett etter sesongslutt at han ville ha ham med videre etter at kontrakten hans med QPR går ut i juni. Junior gikk da ut og sa at det var han overhodet ikke interessert i, og hadde nok troen på at større klubber i større ligaer ville hente ham. 

Han har vært linket til tysk fotball og Premier League, men det ser foreløbig ut til at det har vært lite konkret på bordet. Mulig at dette er årsaken til at han nå lanserer muligheten for å signere en ny kontrakt med QPR. 

Vingler du mer nå Junior Hoilett så ender du klubbløs uten lønn. Det hadde du kanskje fortjent?

Kontraktstilbud
Hva bør så QPR tilby?
QPR har indikert at de har et lønnstak på ca £20 000. Da vil Hoilett godt over halvere den lønnen han har hatt. Spørsmålet er om han er verdt dette. En ettårskontrakt med en form for "pay-as-you-play"-lønn høres fornuftig ut. Det er åpenbart at denne mannen trenger motivasjon for å vise seg fra sin beste side. 

Gi mannen et skambud, for på sitt beste er Junior Hoilett en solid championship-spiller. 

U R´sss