Berg & dalbane

QPR befestet posisjonen som championships mest uforutsigbare lag mot Hull. Det endte med 4-0 til sultne tigre og 10 QPR-spillere på banen. 

DaLmarMWAAENtNY

Av STIAN KARLSEN

4-1 mot Norwich sist var strålende, det er det ingen tvil om. Stabilitet er noe vi har slitt med hele sesongen, men at det svinger så voldsomt i prestasjonene som nå har vi knapt vært vitne til. 4-0 ser slettes ikke bra ut og som det utviklet seg så kunne det blitt mer også...

Én spiller var skiftet ut siden Norwich-kampen, men det var da heller ikke hvem-som-helst. Vårt offensive arsenal, Matt Smith, hadde pådratt seg sykdom og ble erstattet av Pawel Wszolek. Det betød at Ebere Eze ble flyttet opp på topp og Wszolek tok plassen på vingen. Angrepsspillet til QPR bar preg av at det er bygd opp rundt Smith, og man fant aldri noen god rytme til å utgjøre en skikkelig trussel for Hull-forsvaret. 

Smithies hadde i utgangspunktet de samme fire å forholde seg til i backrekka. Det bestod av Bidwell, Furlong, Lynch og Onuoha. Lynch, som har funnet form den senere tid, måtte derimot kaste inn håndkleet allerede etter kvarteret med noe som åpenbart så ut til å være en hamstringskade. Inn kom Jack Robinson. 

På midten var hele trekløveret på plass, Scowen, Luongo og Freeman. På kantene var det Manning og Wszolek som skulle "gi mat" til Eze på topp. 

Jevnspilt
Hull var nok det beste fra start av i matchen, men QPR hang tålig bra sammen og hadde perioder hvor man ga hjemmelaget god matching den første halvtimen. 

Det var uansett hjemmelaget som var nærmest også før de tok ledelsen. Blant annet hadde Abel Hernandes en strålende mulighet før scoringen når han blir satt opp på femmeteren, men spissen bommer regelrett på ballen i avslutningsøyeblikket. 

Hernandes skulle imidlertid gjøre opp for den feilen senere.

Kostbare balltap
1-0 kom etter 42 minutter og Hernandes var nest sist på scoringen til Wilson. Det begynte med en misforståelse mellom Luongo og Freeman. En relativt enkel kortpasning fra Luongo mot Freeman ble brutt og Hernandes setter fart mot Onuoha og Robinson i midten. Hernandes holder i lærkula akkurat lenge nok til å spille fri Wilson som stormer gjennom QPR-forsvaret og setter ballen sikkert i Alexander Smithies sitt lange hjørne. 

Luongo prøver kort tid senere og gjøre opp for fadesen da han kommer til skudd fra 12 meter, men klarte ikke holde ballen nok nede til at den krøp under tverrliggeren. 

Før lagene gikk til pause skulle Hull doble ledelsen. Igjen var det et balltap på midten, denne gang fra Wszolek, som førte til en Hull-kontring. Markus Henriksen blir spilt fri på venstre og legger ballen til rette for Hernandes på 15 meter. Hernandes curler avslutningen i tverrliggeren. Ballen spretter ut i ryggen på en uheldig Smithies og inn i mål. 

2-0 til pause

Sylla inn, Manning ut
Holloway så at det var lite slagkraft offensivt og satte inn Idrissa Sylla i pausen. QPR kom ut å jaget en redusering etter hvilen. Luongo finner Eze i midten som kommer til skudd fra 18 meter, men dessverre ender avslutningen en liten meter utenfor mål i starten av omgangen. 

Hull har spilt på seg selvtillit og etter 62 minutter så var det igjen klart for økning av ledelsen til 3-0. Utspill fra keeper, Hull vinner duellene og Bowen vekter en perfekt pasning til innbytter Grosicki som ikke gir noen feil alene med Smithies. 3-0 og lufta var allerede ute av QPR-ballongen. 

Henriksen involvert igjen
Markus Henriksen hadde en god dag på jobben og toppet det hele med en lekker assist på 4-0. Han får en lang ball på bakerste stolpe og på volley legger han det tvers over femmeteren til Smithies. Der dukker Hernandes opp i ensom majestet og kan "pirke" uforstyrret inn 4-0. 4-0 og det var fremdeles 20 minutter igjen!!!

Heldigvis kjørte ikke hjemmelaget på for å gjøre ydmykelsen større, men på overtid ble Nedum Onuoha sendt i dusjen med rødt kort. Utvisningen ser veldig streng ut og kommer som et resultat av at kapteinen skal redde Scowen ut av en opphetet diskusjon rundt en stygg takling på Jackson Irvine. Scowen burde vært sendt av banen for taklingen, men det er Onuoha som får utvisningen da han stormer til å bryster Markus Henriksen (som har dyttet på Scowen etter taklingen) ganske hardt avgårde. 

QPR avslutter med 10 mann og går slukøret av banen med 0-4 i bagasjen. Man kan knapt tro at dette var laget som slo Norwich overbevisende i forrige serierunde. Championship sitt berg-og-dalbane lag nummer én fornekter seg ikke. 

Bestemann
QPR manglet fullstendig offensiv slagkraft uten Matt Smith, og det er helt klart at det offensive spillet er bygd opp rundt formspissen vår. Eze ser langt mer puslete og alene ut på topp enn som kant/offensiv midtbane

Jake Bidwell leverer kamper på jevnt høyt nivå, i motsetning til resten av laget. Han skaper ikke de største overskriftene, og det gjør han neppe denne gangen heller, men prestasjonen hans denne ettermiddagen er ganske god til tross for at laget taper hele 4-0. 

Hull-QPR 4-0 (2-0)

 • Bra

  Om Qpr skal spille med fyrtårnet på topp og det er sånn vi vil utvikle oss så blir det lenge til jeg skal se på . Klinke ballen opp og krige rundt er ikke sånn fotball jeg liker . Håper på trener skifte til neste år og inn med noen nye spillere som kan løfte oss noen hakk for de to siste årene har vært begredelig

  2018-04-08 13:54:24
  [Svar]
  • Re: Bra

   Fungerte jo utmerket mot Aston Villa og Norwich, og mot flere enn det. Og QPR spiller dessuten mer variert enn du beskriver. Husk at QPR-stallen ikke er god nok til å spille "god fotball", hva det nå måtte være? Holloway bruker den troppen han har, og skal ha ros for det. Enig med deg i at vi trenger noen nye spillere som kan løfte oss neste år. Uenig i at Holloway må skiftes ut.

   2018-04-10 13:43:34