Av STIAN KARLSEN

Austin har skrevet under på en kontrakt som binder ham til St Marys de neste fire og et halvt årene. 

Prisen Southampton må betale skal ligge på omtrent £4 millioner. 

Måtte komme...
Med den formen QPR viser om dagen så tyder lite på at siste halvdel av sesongen skal bli spennende på noen som helst måte. Austin har man ikke tatt noen risiko med og han har hatt lite spilletid de siste par månedene. Den offisielle grunnen er skade, men det er lett å tro at QPR har ønsket å selge ham i dette vinduet. At Austin går er trist, men tidspunktet det skjer på er helt greit.

Klubben ga opprykk/play-off en sjanse ved å prise ham høyt i august. Nå ser man at dette ikke lenger er et tenkelig scenario og innkasserer noen kroner før han kunne gått gratis til sommeren. 

Charlie Austin har scoret 10 mål for QPR denne sesongen, og scoret imponerende 18 mål i Premier League forrige sesong. Mange lag har siklet etter underskriften hans, men nå havner han altså i Southampton. 

Klokt valg
Umiddelbart ser Southampton ut som et meget klokt klubbvalg. Han kommer mest sannsynlig til å få mye spilletid på et lag som ikke ser ut til å være truet av nedrykk. Det betyr at han spiller uten for mye press og kan være sikker på at fremtiden ligger i Premier League minst et par år fremover. 

CY13xi1WUAAUDQ2.jpg-large.jpeg
Presentert i formiddag:(

Takk Charlie Austin
VI takker Charlie Austin for alt han har gjort for QPR. Han er det nærmeste vi har kommet en stor stjerne som leverer varene de senere årene. Han har vært lojal og behandlet både klubb og fans med høy grad av respekt. Han kan forlate QPR med hode høyt hevet og vil bli husket og elsket av oss fans. 

Det ble totalt 48 mål på 89 kamper for Charlie Austin i QPR-trøya fra 2013 frem til i dag. 

Vi ønsker ham lykke til i Southampton og Premier League. Det fortjener han virkelig. Vi er oppriktig lei oss for at han forsvinner, men forståelsen og fornuften i denne overgangen er likevel åpenbar.  

Hvem skal ta arven?
Problemet til QPR er selvsagt hvem som skal score målene i tiden fremover. Ingen som utpeker seg i stor grad i den troppen som er per i dag. Chery og JET er de som er nærmest Austin med hhv 4 og 5 mål, men ingen av dem har fått tillit under vår nye manager. 

Henter vi en spiss før vinduet stenger?