Chris Barker er død

Farvel Mr. Nice Guy. Hvil i fred.

basrkert.jpgAv STEINAR SÆTHER

Ikke før vi har opplevd at våre avholdte Halvard Hanevold og Ari Behn har tatt sine egne liv, så kom  meldingen om at QPR sin tidligere forsvarer Chris Barker har gjort det samme. Chris ble funnet i sitt eget hjem 1. nyttårsdag.

Han var kjent i alle sine klubber som Mr. Nice Guy, en person som alltid hadde et vennlig ord til dem han til enhver tid forholdt seg til. Han spilte rundt 670 kamper totalt i sin karriere.

QPR var ikke klubben han spilte flest kamper for. Chris kom til Loftus Road fra Cardiff i juni 2007. Hos waliserne spilte han 162 kamper og fikk litt legendestatus. Under disse 5 sesongene han tilbragte der, var han også på to utlån. Det var en renommert forsvarervi hentet inn. Likevel ble det kun 26 kamper i den ene sesongen hos oss i Championship.

Forklaringen kan være at han spilte under tre forskjellige managere. Klubben startet sesongen under ledelse av John Gregory, som ikke var noen suksess, og Mick Harford fikk jobben med å lede laget til ny fast ansettelse ble annonsert. Da kom Luigi de Canio.Ei heller var han noen stor suksess og vi endte på en 14. plass 12 poeng fra sluttspillet og kun 6 poeng fra nedrykk.

Så fulgte 3 seonger i Plymouth, før Southend, Aldershot, Hereford og Weston-Super-Mare, som også var hans siste som spiller. Da har vi kommet til våren 2017, Hans 3 første mål ble produsert hos moderklubben Barnsley før karrieren skjøt fart i Cardiff. Hansfjerde og siste mål kom i en sluttspillskamp for Southend i 2012, i en kamp de tapte for Crewe. Chris ble beæret med tittelen Årets Spiller to ganger, først i Cardif, så i Southend.

Hos både Hereford og Aldershot ble han utnevnt til spillende manager, mens han hos Weston-Super-Mare var assistent. Hans bror Richie Barker hadde også en lang karriere som spiller, og er i dag assisterende manager i Rotherham.

Christopher Andrew Barker ble kun 39 år. Han etterlater seg kone og 2 barn.

Denne tragedien forteller hvor meningsfylt det var at alle kampene startet ett minutt etter vanlig kamptidspunkt helga 4-6. januar - det for at alle på tribunene skulle få tenke gjennom hva selvmord betyr; om det var noe som angikk dem - eller gi dem som faktiskvurderer å ta sitt eget liv, et ekstra minutt å tenke seg om på.

BBBB