Cupglede!

QPR vant omkampen på Loftus Road i FA-cupens 4.runde mot Portsmouth. Nå venter Watford på samme arena i neste runde. Dette er moro! 

pomp 2

Av STIAN KARLSEN

Ingen TV-bilder å støtte seg til i dette oppgjøret, men likevel er det lenge siden man har følt så stor glede over en seier. Etter radiooverføring og rapportene å dømme så var seieren i tillegg helt fortjent. QPR kom til oppgjøret som favoritter, leverte varene og sikret seg avansement i den gjeveste av cupene. Det var deilig det. 

Laget McClaren vartet opp med bød på noen endringer. Borte var Leistner, Wszolek og Eze fra startoppstillingen mot Wigan sist. Inn kom Grant Hall, Matt Smith og Bright Osayi-Samuel. Gledelig med Hall fra start, og en ekstra gledelig nyhet var at Tomer Hemed tok plass på benken etter et langt skadefravær. 

Profesjonelt
Helt fra starten av oppgjøret tok hjemmelaget kontroll på matchen. Portsmouth hadde lite, eller intet, å by på i den første omgangen. QPR klarte ikke skape all verden med sjanser de heller, men kom svært nær i det 35 minuttet da Freeman slo en presis corner på hodet til Furlong. Furlong traff tverrliggeren og ut i det som var omgangens desidert største mulighet. 

Osayi-Samuel var livlig i sin venstre kantrolle og Matt Smith ga laget en ny dimensjon med sin duellstyrke. Osayi-Samuel skapte uro med sin fart og Matt Smith terroriserte til tider pompey-forsvaret i luftrommet. Når man da har en arbeidskapasitet som Nahki Wells på topp så var Portsmouth-forsvaret på gyngende grunn flere ganger. Dessverre var sluttproduktet QPR leverte for svakt de første 45 minuttene. Dermed 0-0 til pause. 

Dødballkongen
Luke Freeman sin dødballfot skulle vise seg å bli helt avgjørende for denne matchen, men det skulle gå hele 70 minutter før den første scoringen kom.  Da var det nettopp på en dødball fra Luke Freeman. Corneren ble presist slått inn i femmeteren og i kaoset der inne  var det selvsagt målsniken Wells som kom først på ballen og pirket den i mål fra kloss hold. Det har trolig lite med tilfeldigheter å gjøre. 

Vi ledet 1-0, men kunne det holde for "cuplaget" QPR da?

Svaret fikk vi 7 minutter senere...

Ny dødball, denne gangen frispark, fra Luke Freeman. Nok en gang inn på femmeteren hvor Matt Smith fant ut at han skulle regjere i luftrommet. Det gjorde han til gangs og stanget kontant inn 2-0. Derfra og inn var det aldri tvil om hvor seieren skulle havne. QPR var nærmere både 3 og 4 enn Portsmouth redusering. Etter de sedvanlige overtidsminuttene kunne QPR-spillerne juble over at de, helt fortjent, hadde gått videre i FA-cupen. 

Dagens mann
Flere verdt å nevne. Furlong gjør en knallkamp og det samme kan sies om lojale Matt Smith. Likevel er det Luke Freeman som stikker avgårde med bestemannsprisen. Han er alt annet enn bare dødballer og jobber som en duracell-kanin utrettelig og lykkes med det meste han foretar seg. 

Bring on Watford!!!

U R´sss


QPR-Portsmouth 2-0 (0-0)
Mål:
Wells (70), Smith (77)

 • cup

  Flott seier i går og da blir det 5. runde kamp og kanskje den blir overført på TV?
  Er det noen som vet hva det betyr av penger for QPR?

  2019-02-06 09:11:22
  [Svar]
  • Re: cup

   Kampen sendes på TV fredag 15. februar.

   2019-02-06 13:49:32
  • Re: cup

   180.000£

   2019-02-06 09:36:39