Cuphelter og serieoverraskelsen

...men har rødstrupene melkesyre i vingene?

Bristol_City_F

Av STEINAR SÆTHER

Plutselig blei det bråstopp, gitt! Ikke veldig sjokkerende, når sant skal sies, for vi er fortsatt ikke verdensmestere, og Middlesbrough burde ha kapasitet til å spille om opprykk. 0-3 etter spill og sjanser var ganske godt betalt for bortelagets del uansett om vi var nest best i de viktigste tingene, forsvarsspillet og avslutningene.

Bristol City er det ikke lenge sida vi har hatt på besøk. Lille julaften spilte lagene 1-1 på Loftus Road i en kamp som kunne endt med hva som helst. Rødstrupene har flydd høyt i ligacupen denne sesongen, de slo ut Plymouth, Stoke, Watford, Crystal Palace og Man Utd før Man City blei for sterke over to kamper. 1-2 i Manchester og 2-3 tirsdag i Bristol, det i en kamp hvor de kom tilbake fra 0-2 til 2-2 langt på overtid - før City satte inn nådeskuddet enda lenger inn i overtida. Bare så det er sagt, Man City stilte IKKE med noe b-lag! Ergo en solid prestasjon av rødstrupene. Watford fikk ellers revansje i FA-cupen seinest 6. januar. Vi for vår del kunne møtt Coventry i dag - om det ikke var for aversjonen mot å passere første hinder i cupen(e).

Cupspillet har naturlig nok gått noe utover seriespillet seinest. De har spilt to kamper i uka stort sett sida midten av desember og når kapasiteten på motstanderne øker, må en yte enda mer enn ellers. 0-1-3 på de fire siste i serien, men her må legges til at motstanden også har vært sterk: Derby, Wolves, Aston Villa og Norwich.

På tross av stillstanden i poenginnhøstingen befinner rødstrupene seg fortsatt innafor sluttspillssonen. Femteplassen med 48 poeng er fortjent etter en flott høst. Jeg har dog fortsatt en formening om at de har overprestert til nå. Men hver sesong er det ett lag en ikke forventer skal sette fyr på fjøset som faktisk gjør det. Så Lee Johnsons fugleflokk kan fort bli årets overraskelse.

Tvil rundt flere spillere på begge lag i dag. Cupkampen mot Man City kan ha gjort at 3-4 spillere hos hjemmelaget kan være ute - foruten han som garantert ikke spiller, målvakta Fielding. De har henta inn en spiss fra St. Etienne, Lois Diony, og han kan få spilletid. Vi har Hall, Mackie, Sylla, Wheeler og Smyth på tribunen mens Baptiste, Perch og Cousins er spilleklare igjen.

3-4-0 fordel hjemmelaget sida 2002 på Ashton Gate. Forrige seier (3-1) kom dengang da med Holloway som manager i sin første periode for oss. Vi har 2-1-1 på de fire siste bortekampene denne sesongen, som er bra til oss å være. Men for ikke å bli altfor kjepphøye, det er to av bånnlagene vi har slått, Birmingham og Burton.

Jaha, og hva kan vi forvente i dag da?
Vårt håp er at rødstrupene har melkesyre i vingene etter strabasene tirsdag og at vår dugelige bortetrend fortsetter. Uansett er hjemmelaget favoritter, jeg tenker mest på 1-0, men åpner for uavgjort 0-0. Ser for meg at vi sliter med å avslutte på mål, som det har blitt for mye av, og som er er hovedgrunn til at vi strever med å komme over midten. Blir unggutta ved siden av Smith for lette? Den som venter...

 • 2018

  Tim Cahill på 38 er aktuell, leste jeg på newsnow...Han var jo god i Everton for 8 år siden, men kjør på!!!!....mot League one.

  2018-01-28 22:04:02
  [Svar]
  • Re: 2018

   Beckham er vel også ledig! :-(

   2018-01-29 21:25:58