Da er signeringen gjort!

Velkommen til oss, Marco Ramkilde!

Av STEINAR SÆTHER​

17 marco Aab.jpgI dag signerte den unge danske spissen Marco Harboe Ramkilde for QPR. Han har vært i hendene til Paul Hall og de andre i trenerstabenfor U23 i flere uker nå, og de har åpenbart funnet at Marco er verdt en kontrakt varende i 18 måneder framover. Marco har vært ute av spill ei god stund på grunn av en alvorlig skade i ankelen, men skal nå være helt skadefri. 

Vår nye ervervelse har kun spilt for Aalborg BK, altså AaB, i den hjemlige danske Superligaen. Han fikk sin debut for a-laget 29. mai for snart 4 år siden, da han kom innpå som innbytter mot OB. Men han stansa litt opp progresjonsmessig og fikk kun den ene opptredenen det året og to tilsvarende innhopp i den påfølgende sesongen - og et nytt i 2018. Da kom skaden som har holdt han ute siden. Det vil si, han ble frigitt av AaB i 2019 og har vært klubbløs siden da.

Talentet har det ikke vært noe i veien med. Han har spilt U-kamper for Danmark siden 16-årsklassen. Tallene fra aldersbestemt er U16 2 kamper (1. mål), U17 12 kamper (2), U18 6 kamper (1) og U19 9 kamper (3). 

Han betegner seg selv som rask til å være såpass høy (187 cm). Han skal utvikle seg videre hos U23-gruppa, for så å slå seg inn i a-troppen neste sesong. Håpet hans er lysegrønt, han sier til den offisielle klubbsida at"on the first day of my trial at QPR, it felt like the perfect match". Håpet vårt er at klarer å slå seg opp og fram fordi han er god nok. Og han har noen tidligere dansker i klubben vi håper han skal overgå!

Marco har ikke kostet oss særlig med penger ettersom han var klubbløs. Han fikk sikkert noen pund for å signere, og får lønn etter hvert. Slår han til økes lønna, gjør han ikke det, har vi tapt lite.

Velkommen Marco, og lykke til 🙂