Harry Redknapp gjorde en endring fra seieren mot Sunderland sist. Junior Hoilett ble, overraskende nok, benket og Jermaine Jenas kom inn fra start. Dette førte også til en formasjonsendring fra 4-4-2 til 4-5-1/4-3-3 med Townsend og Rémy på hver sin kant.  Zamora som midtspiss er ett naturlig valg i en slik bortekamp.

Aston Villa begynte med mye ballbesittelse, men det var liten tvil om hvem av lagene som ville mest fra starten av. Der Villa sto og spilte ball på tvers så satt QPR fart i spillet når dem erobret ballen. Aston Villa hadde sin første sjanse to minutter på overtid av første omgang, og scoret selvsagt, mens QPR produserte sjanser på løpende bånd.

Samba x 2
Etter ti minutter stiger Samba til værs på en dødball og header glimrende mot det lengste krysset. Guzan redder forsøket med fingertuppene etter ett tigersprang. Den påfølgende corneren får Samba en ny mulighet, denne gangen med høyrefoten fra 16-meteren. Resultatet var det samme med nok en flott redning av Guzan.

Ledelse
Guttene fra vest-London tok en velfortjent ledelse midtveis i omgangen. Jermaine Jenas bryter en pasning på Villa sin banehalvdel. Zamora river seg løs fra sin oppasser og får en god stikker. Avslutningen fra Zamora redder Guzan, men Jenas har fullført løpet sitt og sklir inn returen.
Etter scoringen dreier det seg bare om QPR. Vi har flere gode muligheter ved Rémy, Townsend og Bosingwa. Nærmest er vi på frisparket til Bosingwa på overtid. Fra 20 meter treffer avslutningen klokkerent i stanga.  Derfra går det under minuttet til ballen ligger i mål på motsatt side.

Utligningen
Vi hadde full kontroll på Benteke hele omgangen, men Agbonlahor fikk altså litt plass på overtid etter ett innlegg fra høyresiden til Villa. Fra fem meter stanger han ballen via bakken og i mål bak en sjanseløs Cesar. Cesar var sjanseløs når avslutningen først kom, men burde nok vurdert å gå ut for å plukke innlegget i forkant.
En veldig god omgang av QPR uten at resultatet gjenspeilte dette.

Hva skjedde i pausen?
Etter en litt kjip avslutning på omgangen virket det som om lufta hadde gått litt ut av ballongen når spillerne kom tilbake på banen. Zamora ble igjen i garderoben på grunn av skadene og Hoilett entret gressmatten. Nå var det Aston Villa som tok grep om kampen. Benteke kom til sin første brukbare mulighet ti minutter ut i omgangen og man kunne ane hva som var i ferd med å skje. To minutter senere får Weimann gjøre en enkel vending 16-meteren helt i fred og dunke ballen utagbart nede i Cesar sitt venstre hjørne. Nå var vi ille ute å kjøre.

Villa med selvtillit
Rollene var nå helt byttet om. Villa spilte med selvtillit og kom altfor enkelt gjennom ved flere anledninger, mens QPR begynte å slurve med enkle pasninger og hadde lite å by på offensivt. Noe måtte gjøres og grepene kom ganske umiddelbart fra Harry Redknapp. Etter 65 minutter var det klart for Adel Taarabt. Fabio ble ofret og det ble lagt om til tre mann bak for å skape noe offensivt.

2-2!!
Taktikken til Harry må sies å lykkes for kun seks minutter senere lå ballen bak Guzan i Villa-buret. Townsend spilte Rémy som vendte bort en mann og fant Park midt foran mål på 16-meteren. Han legger pent tilbake til Townsend som scorer via en forsvarer nede i høyrehjørnet. Pent, effektivt spill og vi var tilbake i matchen igjen. Nå så vi farligst ut og Taarabt fant Rémy gang på gang. Vi nærmet oss noe. Nå skulle nådestøtet settes og Mackie skulle entre banen.

Tilfeldigheter
Nådestøtet ble dessverre satt i andre enden av banen. Weimann får kronglet med seg en vanskelig ball inne i feltet og ned til dørlinjen.  Han legger "femogførr" ut i feltet hvor ingen ringere enn Benteke, som hadde hoppet ordentlig ut av lomma på Samba etter å ha vært der i 80 minutter, stod og bredsidet inn 3-2. Det var som pokker!!!
En siste stor sjanse får QPR på overtid av de allerede tillagte fem minuttene. Åpent skuddforsøk fra 16-meteren ved Clint Hill. Hardt og en liten halvmeter over og tilside for målet. Vi taper 3-2 og hodene begraver seg dypt i hendene.

Oppsummert
Vi var det klart beste laget i den første omgangen. Sjansesløseri og uflaks kan ha kostet oss svært dyrt. Forskjellen på 0-2 og 1-1 blir veldig tydelig når Bosingwa treffer stolpen og Villa scorer i det neste angrepet. Andreomgangen er langt svakere, Harry blir tvunget til å gjøre endringer for å utligne og lykkes. Endringen fikk vi derimot ikke reversert igjen og det gjorde oss sårbare bakover og kanskje noe av årsaken til at vi igjen kom under. Nå virker det veldig langt opp til trygg plass dessverre. Vi hadde vår store sjanse i dag, men den blåste vi bort. Vi gir ikke opp, men ingen tvil om at det så langt lysere ut i førsteomgang enn ved kampslutt.

Dagens mann i QPR-drakt syntes undertegnede denne gang var Andros Townsend. Ett konstant uromoment med sin fart og kraft. At han i tillegg er målfarlig og kreativ gjør at han bør få en stor karriere på det ypperste nivået. Bare synd han ikke er vår.