Av KÅRE SVANG

Sesongens siste hjemmekamp er spilt. Det endte med en smått utrolig 4-0 seier over storfavorittene Leeds United. Begge lag hadde alt å spille for denne kvelden, i hver sin ende av tabellen. En skulle nesten tro at det var motsatt av hva tabellen viste før kveldens kamp.

På et tilnærmet fullsatt Loftus Road, med unntak av noen seter på borteseksjonen, kunne man føle på nervøsitet hos begge lags supportere. Mange nordmenn fra supporterklubben var på plass og de kunne i likhet med alle andre se at Leeds laget stilte i hel rosa bekledning denne fredagskvelden.

QPR startet kampen med samme lagoppstilling som sist lørdag i seieren over Preston. Vi startet med å gå rett i angrep, noe som satte sitt offensive preg på kampen allerede fra start.

.

Ilias Chair
Det skulle heller ikke gå mer enn 8 minutter av kampen før en svært livlig Ilias Chair stormet frem på venstre kant og inn mot Leeds sin 16 meter. Leeds-forsvaret rygget, rygget og rygget. Chair fikk plass til både å legge ballen til rette og sikte ned på lengste hjørnet.

Fra omlag 16 meter sendte han av gårde en lav markkryper som gikk helt inne ved stolperoten for Leeds sin keeper, som heldigvis for oss ikke fikk stoppet ballen. En herlig scoring og kampen kom virkelig i gang.

Kvarteret var passert da Chair ble grisetaklet av Leeds sin høyreback Byram. Et soleklart gult kort, som kanskje hadde en oransje underfarge. Den var stygg!

Det var åpenbart at Leeds var blitt klar over vår lille hurtige marokkaner. Til tider drev han hele Leeds-forsvaret til vanvidd gjennom kampens 96 minutter.

.
Kveldens fineste scoring ble signert av vår danske venn Lucas Andersen. Foto: QPR FC

Dansk dynamitt
Kampen hadde så vidt passert halvspilt 1.omgang, da danske Lukas Andersen satte QPR sitt 2-0 mål. Her må vi først ile til med skamros til forarbeidet signert Chris Willock. Andersen tok deretter med seg ballen, smatt inn en kjapp finte, fikk ballen på rett bein og han dundret den i mål fra 12-14 meter. Et fantastisk mål fra dansken og hans første for QPR i championship.

Halvtimen var passert da Leeds fyrte av et skudd fra omlag 10 meter. Begovic var lynraskt nede og hindret scoring. En meget god prestasjon av vår keeper på det som ble bortelagets farligste mulighet i dette oppgjøret.

Hjemmelaget fikk 1. omgang inn i sitt spor og styrte det meste med god selvtillit og fine kombinasjoner. Laget virket rett og slett godt organisert og spillerne var på fra start av.

2. omgang
Det var ikke overraskende at Leeds kom ut med stort trykk i 2. omgang. Merkelig nok klarte de ikke å holde på innsatsen mer enn de første 5-6 minuttene. Kampen jevnet seg ut og vi fikk se et hjemmelag som mer og mer overtok føringen i kampen igjen.

Målscorer Lukas Andersen ble erstattet av Paul Smyth i det 57. minutt. Andersen fikk naturligvis vel fortjent applaus fra et storfornøyd hjemmepublikum, som ikke akkurat er blitt bortskjemt med prestasjoner på hjemmebane.

Ettersom hjemmelaget overtok initiativet utover andre omgang kom også Chair mer med i kampen. Bortelaget klarte ikke å få kontroll på marokkaneren, og bare tilfeldigheter gjorde at han ikke ble to-målscorer i det 60. minutt. Skuddet ble klarert til corner.

Leeds sin eneste mulighet i 2. omgang kom etter 65 minutter. En Leeds-spiller kom foran Begovic med en fot, men dessverre gikk avslutningen utenfor.

.
Tidvis usynlig, men så dukket han opp igjen. Lyndon Dykes fikk sin andre scoring på to kamper. Foto: QPR FC

QPR pøste på
Det ble mer og mer QPR i omgangen. Etter 73 minutter satt ballen i nettet for tredje gang. Denne gang på en meget godt slått corner fra Ilias Chair, som landet rett på hodet til Lyndon Dykes. Dykes gjorde et flott løp og kom seg fri fra motspiller og Chair sin corner traff perfekt. Nydelig hodestøt rett i nettet og 3-0.

Og folkens: Det skulle komme enda mer.

Nok en gang Ilias Chair, denne gang med frispark fra høyre siden, perfekt slått inn foran mål og der stiger Sam Field høyere enn alle. Field var helt suveren i luften og stanger inn 4-0 til hjemmelaget. FIRE NULL… Kjenn litt på den…

Mange bytter utover omgangen, Fox inne for Clarke-Salter, Hayden for Colback ti minutter før full tid. Like før 90 minutter kom Armstrong inn for Willock, og for siste gang på Loftus Road kunne hjemmepublikummet se at Albert Adomah komme inn i kampen. Ut gikk Lyndon Dykes.

.
Lettelse er en mild beskrivelse av hvordan QPR-supportere på stadion og foran TV-skjermene opplevde denne vanvittige fotballkvelden i Vest-London. Foto: Saffa Michail (@smichail89)

Full kontroll
Det er unødvendig å oppsummere med at det var en ellevill stemning på Loftus Road gjennom tilleggstiden på seks minutter. Gutta hadde full kontroll kampen ut og slapp ikke til Leeds med noen ting.

Ilias Chair var stor i kveld. Markedsverdien må ha steget betraktelig og spørsmålet er om klubben kan beholde han. Soleklar Man of the Match. Når det er sagt, skal det gis honnør til hele laget, fra Begovic til Dykes.

Dette må kalles bunnsolid levert. Plassen er sikret og vi kan alle glede oss til mer championship-fotball i august. Gratulerer alle sammen!