Av DAG HÅKON HELLEVIK

For det har han gjort de fleste stedene han har vært, og ikke minst i moderklubben Velez Sarsfield i Buenos Aires. Hit kom han som puttespiller, og her a-lagsdebuterte han som 17-åring i 2004. Her gjorde han 28 mål på 99 kamper over de neste tre årene. Gjennombruddet, og brorparten av målene, kom i 2006/07 da Zarate endte blant seriens toppscorere. Les mer om hans statistikk her!

Deretter hoppet han på et tilbud fra det tradisjonsrike fotballandet Qatar, hvor Al Sadd angivelig betalte en overgangssum på 22 millioner dollar. Forholdene var så gode at han holdt ut i hele seks kamper før han emigrerte til Premier League og det betydelig kaldere Birmingham. Da kontrakten i Qatar gikk ut flyttet han til Italia hvor han tilbrakte tre år i Lazio og ett på lån i Inter. Målfangsten startet meget bra, men dabbet så mye av etter hvert at han like godt reiste hjem igjen.

I Velez kom scoringsformen tilbake, og etter en svært god 2013/14-sesong i Buenos Aires tok han atter en gang turen til England. Han gikk til West Ham sommeren 2014. Her endte imidlertid oppholdet med en serie rasende utbrudd mot Big Sam Allardyce, som utover høsten fikk mer tro på Sakho, Carroll og Downing på topp. Mauro fikk lite spilletid, og gjorde ikke noe forsøk på skjule sin misnøye med det. Han var imidlertid ikke glemt av Harry Redknapp, som i sin tid hadde forsøkt å hente ham til Portsmouth fra Birmingham. Ryktene om en låneovergang fra West Ham til QPR begynte å rulle i desember, og på det nye årets andre hverdag ble avtalen undertegnet. Den er i tråd med det som åpenbart er Tony Fernandes` politikk for dette vinduet; innlån er å foretrekke fremfor dyre kjøp som kan bli enda en belastning dersom det skulle gå så galt at vi rykker ned enda en gang.

Mauro Zarate er født og oppvokst i Argentina, men ble så sur etter å ha blitt utelatt fra alle landslagstroppene at han ifjor meldte overgang til sin fars fødeland Chile. Han har ingen A-kamper for Argentina, men han ble verdensmester for U20 med sitt fødeland i 2007.  Han scoret faktisk seiersmålet i finalen. Foreløpig har han ingen kamper for Chile heller, men det kan jo endre seg dersom Vargas og Isla får grunner til å gi lagledelsen i Santiago gode tilbakemeldinger.

zarate-mauro_3190548.jpg