På lørdag blei vår nyeste spiller, debutanten Diakite, sendt på hue og rævva av banen med rødt kort. Han er vår femte spiller som presterer denne fargen.Om en skal leite etter noe positivt med det siste kortet må det være at det kom etter to gule.
Tre av de fire første, Hill, Barton, Cissè og fikk så vidt jeg erindrer aldri se det gule først, det gjorde Traorè.

Toskeskap
Med et visst unntak av Clint Hill kom kortene som en konsekvens av toskeskap - selv om Barton sitt var feil. Litt gløggere i den situasjonen så kunne umulig Bloody Johnson filma på ham det røde kortet.

Traorè sitt var en villmannstakling på feil tidspunkt - i den forstand det fins et riktig tidspunkt å foreta en villmanstakling...

Strupegrepet til Cissè, som gjør at han står over sin tredje og siste kamp lørdag mot Everton, var også en invitasjon til dommer`n om å hente rødt i baklomma.

Diakite, sier dem som så kampen, kunne fått sitt andre gule ennå tidligere i første omgang.

Barton er kjent for kvitringen sin. Ikke alt som er tasta inn derfra har vært overvettig intelligent, det veit vi. Men en viss bedring hos karen har det vært, og siden jeg ikke kvitrer selv bruker jeg Dagbladet sin korresondent på øya, Gunnar Ringheim, som kilde.

Ny stut
Så da var det sannelig på tide at en ny stut trådte fram i lyset.
Mandag ettermiddag kommer meldingen om at Federico Macheda sammen med Nile Ranger i Newcastle og Manny Smith hos Walsall, er anklaget av FA for homofobe ytringer på Twitter. Anklagene sier diplomatisk at "handlingene var uanstendige" og at "de bringer idretten i vanry" herunder bl.a å referere til seksuell legning.

Disse tre premiestutene har tida fram til onsdag å komme med tilsvar.

Ny rekord?
La oss ikke bruke tid på spillere og andre fra andre klubber, vi har nok med våre egne.
Gjennom årene har vi hatt vår del av idiotstanden i britisk fotball. Vinny Jones og Mark Dennis er gamle kjente, men jeg kan ikke med min verste vilje erindre at vi har hatt så mange premiestuter samla på èn gang...?

Den ubestridte sannhet er at disse gløgge spillerne vi rår over altfor fort kan sende oss tilbake der vi kom fra!