Av STEINAR SÆTHER

Å seire 2-0 oppe i Djupdalen er bærre lekkert. Om en også ser bak resultatet er det lov å bli imponert. Det nye QPR begynte virkelig på stillingen 1-2 mot Stoke. Det var mye kraft og vilje bak alle de tre siste skåringene våre da, også selvmålet. Vi hadde på det nærmeste full kontroll på de liljehvite i første omgang fredag, og 0-0 var helt greit. I andre omgang var det nesten bare oss. Nå som Chair får spilletid i den typen spill han liker, har vi flere godsaker i vente. Og andre, som Willock, har også meldt seg på igjen. Har vi det (plutselig) gøy, eller..?

En god dag på jobben for lagene fra plass 13 og nedover. Kun 3 tap mens 4 vant og 5 spilte uavgjort. Også av den grunn var det viktig at vi var et av lagene med 3 poeng på konto. Uglene ligger fortsatt nederst, men de har også spilt inn tosifret antall poeng nå etter sin andre seier for sesongen.

Forrige serierunde klarte de et seint poeng hjemme mot serieleder Leicester. Up and going der i gården, også..?

Tigrene fra Hull kommer til oss i dag. Hull har sanket 30 poeng i høst etter 8-6-5 og 29-24. Fra midten av august og 7 kamper framover hadde de sin beste periode med 4-3-0. Ellers er inntil 2 på rad med alle muligheter inkludert fasiten.

God start for gjestene
Sånn er det med lag som vaker rundt midten av tabellene. I en vanlig jevn serie som Championship er, skjer det også med lag som er ute og inne i sluttspillsonen. Hull er nummer 6 nå. Blant annet på grunn av de 15 innspilte poengene fra midten av august.

steinar_saether.jpgI november vant de to hjemmekamper i rekke mot Huddersfield og Rotherham, bare avbrutt av en U borte i Swansea. Lørdag slapp de inn et mål nummer to helt i sluttsekundene mot Watford hjemme, og tapte 1-2.
Lagets nye stjerne Jaden Philogene hadde tidligere i kampen bommet på straffe.

Manager for bortelaget er Liam Rosenior. Tror de fleste vet at Liam er sønnen til vår gamle helt Leroy Rosenior. Far sjøl spilte 38 kamper og skåret 8 midt på 80-tallet for oss. Liam derimot har på sin CV at han skåret seiersmålet på straffespark for Bristol City mot QPR i 2003, det i første runde av ligacupen. Han skjøt det siste i straffesparkkonkurransen. Møkkamann!

Liam har brukt to målvakter i høst, det er vår tidligere hanskebruker Ingram som spilte de 6 første, før også gode Allsop fikk tilliten. Han har stått deretter.

Klassisk oppsett
Som de fleste andre managerne i Championship spiller også Liam 4-2-3-1. Greaves og Jones spiller i midtforsvaret mens Christie og Coyle innehar backene. Men også Connolly hives ofte innpå. Duoen foran forsvaret kan finnes blant Morton, Seri, Slater og McLoughlin.

Treeren offensivt er nevnte Philogene samt Twine og Lokilo. Denne lagdelen er blant de aller beste i divisjonen, om en skal lage en rangering. Traorè og Tufan er meget gode erstattere ved ordinære bytter, eller eventuelle skader.
Delap er kun 20 men har spilt nesten samtlige minutter som spiss. Philogene og Delap har delt 11 mål mellom seg. Verdt å merke seg at tigrene har skåret i 17 av de 19 spilte kampene så langt.

Dyktige i lånemarkedet
Det fins eksempler på gode og dårlige lån. Vi har ikke vært like heldige hver gang, for å si det pent. Rosenior og Hull har nå derimot fire gode lån som frekventerer førsteelleveren i hver kamp.

Delap, Twine, Morton og Vinagre er lånt inn fra henholdsvis Liverpool, Burnley, Sporting Lisboa og Man City. Fireren fremstår som betydelige bærebjelker for laget. Philogene, eget produkt, kan om litt bli solgt for en solid sum til en toppklubb.

Skader
Skadene er få blant tigergutta. Mulig en eller to er ute. Hos oss er Fox ute mens Armstrong ventelig blir klar. Han rakk nesten bussen til Preston sist.

Egentlig har jeg lyst til å si at vi vinner vår tredje på rad. Cifuentes har fått fart i sakene våre og vi kan antagelig kjempe jevnt med de beste lagene i Championship. Og det er bra, for Hull på sitt beste er blant dem som kan bli å finne inne blant de 6 på toppen ved sesongslutt.

Vær rause med garderingene på tippekupongen (om den står der). Jeg gir meg ikke helt med de uavgjorte, og har det som hovedtips igjen. 1-1 eller 2-2?