Av STEINAR SÆTHER

PNE_FC.png2-2 og akkurat så svingende og jevnt hjemme mot Blues som antatt. Vi tar igjen poeng på en middels pluss-dag. Birmingham er vanskelige å slå om dagen, det fikk også Leicester merke i cupen denne midtuka. De sleit seg dog til en ettmålsseier. For vår del er vi godt fornøyde med måten våre egne mål skåres på, de to i eget nett kunne vært unngått, uten at det var store feil som skjedde.

Langtur lørdag! Nesten 5 timer i buss og du står utafor Deepdale i Preston. Har vært der og sett Adel Taarabt - og Petter Vaagan Moen sin siste kamp av i alt 7 i blåhvite striper. Nye navn, nye spillere nå. Preston North End har nesten hele sesongen padla ut og inn av sluttspillssona. Når det er 10 serierunder igjen ligger de på 6. plass 2 poeng foran Bristol City og ett bak Brentford.

Formen er middels minus akkurat nå med 2 tap på rad. Da må jeg legge til at tapene har kommer mot West Bromwich og Fulham, begge på reis. Før det 2-1 hjemme over nedadgående Hull og 0-1 for vriene Millwall samme sted.

Totalt sett er tallene 16-8-12 og 49-42. Det betyr at de har avgitt poeng i 20 av 36 kamper. Hjemme på Deepdale (Djupdalen!) har laget vært generelt sterkt, og har 11-3-4 med 34-21 i målskår. 2 nye spillere inn vinduet og det samme ut. Det er på midtbanen vi finner de mest skåringssterke spillerne, da tenker jeg på Johnson (10) og Barkhuizen (9). Rudd står fortsatt alle kampene i mål.

Vi har ikke beseira de liljehvite der oppe i Lancashire siden 1980. Mannskapet som nåværende manager Alex Neil besitter er sterkt, og lett blir det ikke å reise hjem til W12 med poeng. Likevel er vi såpass gode nå at en ny U er i sikte. Jeg tenker mest på 1-1, det samme resultatet jeg fikk ved selvsyn den gang da Adel og Petter spilte.