Av STEINAR SÆTHER

Det var et snev av håp om avansement i FA-cupen når Harry proklamerte at han ville stille med flere av de beste spillerne våre mot Sheffield United. Dessverre var det slitne spillere - og kanskje cupuinteresserte, som starta, spilte litt ball, slapp inn tre mål og reiste hjem. Uten skalp.

Med tanke på åssen vi framsto hjemme i cupkampen, var det som å se åssen vi har framstått i nesten alle bortekampene til nå. Ny bortekamp, Burnley med fansen i ryggen, en motstander som vi ut i fra kapasitet burde kunne slå - eller i alle fall naske med oss ett poeng fra. Gjør vi det?

La det være sagt, Burnley kommer til å jobbe beinhardt for å unngå nedrykk hele sesongen, og de vil stjæle med seg en del poeng utover vinter`n og våren, om det holder til ny kontrakt tviler jeg på. Vi er såvisst en potensiell kandidat til å få poengene våre frastjælt. 

Sean Dyche har ei middels spillergruppe, som de viste før jul i motsatt oppgjør på Loftus Road, hvor de tapte 0-2. Vi var jo ikke enestående gode vi heller men det holdt greit inn. Styrken til Dyche og gutta er framover på banen, de er styrka nå etter nyttår ettersom Sam Vokes har rista av seg alle ulumskheter. Han sesongdebuterte mot Tottenham sist helg i FA.cupen, og han debuterte med skåring. Både Boyd, Ings og Barnes har vist gode takter, så jeg tipper Vokes starter på benken.

Tallene som beskriver nest siste plass på tabellen sier som så: 3-8-9 og 17-32 er totalbildet, hjemme på Turf Moor er de såpass dårlige som 2-4-4 og 7-12. Bortetallene blir dermed 1-4-5 og 10-20. Vi ser så at evnen til å vinne kamper sjelden er til stede, og på tross av en viss kapasitet framover har de produsert nettsus fem ganger mindre enn oss. På Turf Moor har de eksempelvis skåra 11 færre mål enn vi har gjort på Loftus Road. Formen er resultatmessig laber med 2 U`er og 2 tap på de fire siste i serien, men legg da merke til at U`ene er de to siste av de fire og at motstanderne har vært Newcastle 3-3 sist og Man City før det 2-2 - hvor de henta inn City-ledelse 2-0 etter pause. Og altså Vokes sitt mål som ga 1-1 og omkamp på WHL onsdag som kommer.

Foran kampen mot oss har det vært fokus på skadene som har inntatt viktige spillere. To av de mestspillende forsvarerne og to midtbanemenn er bekrefta ute, Shackell kan være tilbake. Vokes ER tilbake. Hos oss er det intet nytt under den sola. Men vi har jo signert Mauro Zarate på lån og han vil få spilleminutter på Turf Moor, alt fra 45 til 5 min. Taarabt er tatt inn i varmen igjen, men om Burnley blir flammenes rov av den grunn, er uvisst. 

Vi har ikke vært mye å skryte av på Turf Moor tidligere. På de siste 6 kampene der oppe har vi 1-1-4 hvorav seier`n var 2-0, og vi har ikke skåra mål i de andre kampene. Sånn sett kan 4-22 fort bli enda verre. 

Jeg er i stor tvil om hvor dette ender. Om Dyche & co hiver alt framover for å få ei tidlig skåring, og oppnår nettopp det, vil vi få problemer. Klarer vi å true bakrommet hos hjemmelaget har vi en sjanse til poeng av noe art. Jeg lander på U som utgangstips i en kamp som ikke er over før den er over. 2-2, 1-1, 3-3, 4-4, 5-5 ... ikke 0-0!