Many happy returns!

QPR leverte en meget god generalprøve foran den nye sesongen både spillemessig og resultatmessig.

union 2
Leistner knuste gamle lagkompiser!

Av DAG HÅKON HELLEVIK

Vi vant 3-0 over en motstander som i flere år har ligget stabilt på øvre tabellhalvdel i Andre Bundesliga, og vi gjorde det etter å ha kontrollert kampen totalt.

Målene var også gode prestasjoner. 1-0 kom etter en flott kombinasjon ved Ebere Eze og Bright Osay-Samuel på venstresiden, og det var Bright som rullet ballen kontrollert inn i keepers lengste hjørne. 2-0 kom fra Matt Smith etter corner, hjørnesparket fra Luke Freeman gikk som en lobb mot første stolpe og der sto Store-Smith og hadde full kontroll.

Den samme fulle kontrollen hadde også Ebere Eze da han satte 3-0 på straffespark etter at han selv var blitt felt. Ingen puslete skudd i keeperhøyde der i gården, ballen gikk som en kule inn i høyre kryss og målvakten var sjanseløs til tross for at han gikk til riktig side.

I den andre enden av banen hadde tyskerne knapt en kvalifisert målsjanse. De leverte to-tre langskudd i første omgang, men traff ikke en gang mål. I andre hadde de ett gjennomspill som resulterte i et skudd Matt Ingram måtte ut og blokkere, men dett var egentlig dett.

Offensivt virker ungdomsrekka fra slutten av vårsesongen nærmest etablert nå. Eze leverer glimrende tekniske detaljer og ditto overblikk, fullt verdig Stans trøye nr 10. På 0-0 introduserte han seg selv med et meget anstendig frispark som Unions keeper klarte å slå til corner. Osayi-Samuel fikk to store sjanser og scoret på den ene. På den andre sjansen sviktet imidlertid overblikket, vi hadde hatt 4-0 dersom skuddet fra skrå vinkel hadde vært en pasning ut i feltet i stedet.

Matt Smith fortsetter å være en trussel mot alle han møter. Når vi også vet hva Lille Smyht er god for, kan veien tilbake til startoppstillingen bli lang for både Washington, Wszolek og Sylla.

Midtbanen er den samme som ifjor, med trioen «Scoluman» først i køen foran Manning, Cousins og Goss. Bakover var tyske Leistner solid mot gamle lagkamerater, og Osman Kakay er en om ikke fullgod, så i alle fall anstendig, vikar for skadde Furlong. Unge Ossie utvikler seg tydelig, men er fortsatt litt rå i kantene. Men vi trenger så avgjort både en forsvarer og en spiss til, ikke minst på grunn av de begrensningene vi er pålagt i neste transfervindu

Forhåpentligvis får vi snart en bekreftelse på overgangen til australske Trent Sainsbury.

QPRs trykk avtok mot slutten, ikke så rart at samspillet forsvinner når det kommer såpass mange bytter som det gjør i oppvarmingskampene. Selv om motstanderne skapte lite gleder vi oss ikke minst over smultringen i «mål-mot»-protokollen. Den manglende evnen til å holde buret rent, både i jevne kamper og i kamper vi dominerte, har frustrert alle de to siste sesongene. Det er bare å håpe at dette er en indikasjon på at vi kan klare dette litt oftere i 2018/19. Her er det bare å håpe på Many Happy Returns!

QPR - Union Berlin 3-0 (2-0)
Osayi-Samuel, Smith og Eze (str)
Loftus Road, 4.097 tilskuere.

Ingram, Kakay (Baptiste 76), Leistner, Lynch, Bidwell, Luongo (Cousins 72), Scowen (Smyth 76), Freeman, Eze, Smyth (Washington 81), Osayi-Samuel (Manning 65).

  • 2018

    Er en spiller som representerer Tysklands W-lag det eneste vi skal forsterke med etter den "knallsterke" sesongen vi hadde ifjor?

    2018-08-02 16:27:47
    [Svar]