Av STIAN KARLSEN

Gudene skal vite at vi har slitt og strevd med å holde optimismen og entusiasmen oppe i en blytung sesong. Når vi nå sto på kanten av stupet, og var i ferd med å gi fullstendig opp, så dukker dette opp av hatten!

1-4 var i overkant av hva vi hadde drømt om til dette oppgjøret og dette var de elleve utvalgte som utførte bragden:

Robert Green hadde denne gangen Onuoha og Caulker som stoppere foran seg og sidebackene var Isla og Yun. En midtbane med Barton og Sandro sentralt og Phillips, Vargas på kantene. På topp var tospannet Zamora/Austin tenkt å score målene.

3 scoringer på en omgang!
At vi har scoret tre mål er en veldig sjelden begivenhet. At vi scorer tre på én omgang kan ikke sammenlignes med annet enn årsaken til at vi feirer påske!

Først etter et kvarter med chileneren Vargas som får drømmetreff fra langt hold etter at Austin har satt ham opp. Der og da begynte man å få håp om at QPR kunne få med seg noe fra denne kampen. WBA var kanskje det beste laget spillemessig, men denne gang ble effektiviteten varemerke til våre menn. Målscorer Vargas måtte ut med noe som kunne se ut som et dårlig kne etter en halvtime. Niko Kranjcar erstattet ham.

Nettopp Kranjcar ble arkitekten bak 0-2 da han headet en corner fra Phillips videre mot bakre stolpe etter 37 minutter. Der dukket Charlie Austin opp og stupte inn doblingen av ledelse. Hans 16 mål for sesongen.

To minutter før pause kom dagens vakreste scoring signert Bobby Zamora. Bobby jager et langt oppspill og rekker frem en lang tå på hjørnet av sekstenmetereren. Ballen går i en klokkeren bue ned i lengste hjørnet bak en fortumlet Myhill i WBA-buret.

Klarte ikke holde nullen
Etter hvilen så jaktet WBA redusering, og fikk det før timen var spilt. Anichebe headet inn 1-3 etter innlegg fra Berahino, og plutselig var det litt spenning i matchen igjen.
WBA kjørte kampen etter dette, men QPR forsvarte seg godt og det ble med den ene baklengsen i dette oppgjøret.

Rødt kort og spiker´n
Kampen ble i realiteten avgjort når Mulumbu fikk et greit rødt kort 10 minutter før full tid. Joey Barton fikk æren av å sette inn 1-4 etter at Austin hadde jobbet godt i forkant.
Dette var vitamininnsprøytningen dette laget trengte for at QPR i det hele tatt skal ha noen sjanse for å overleve.