Nye poeng i anmarsj...​

...for på utebeite er geitebukkene byttedyr!

Av STEINAR SÆTHER

derbylogo.pngTo like resultater, to ulike kampforløp! Jeg tenker på de to seineste bortekampene mot henholdsvis svaneflokken og skogvokterne. Den første av de to styrte vi fra start til mål uten å få nettkjenning - men hvor vi spilte årets beste forsvarskamp. Lørdag sto lykken de kjekke bi, og vi forlot "skauen" med æren i behold - så vidt det var. Og det er viktige poeng som triller inn på konto om dagen, for som både jeg har skrevet om de siste gangene og Warburton seinest i går mandag, vi er ikke helt trygge enda.

I dag setter geitebukkene seg på bussen sørover til en bane de trives litt for godt på. Kanskje hjelper det at vi har skifta navn siden sist? Det finner vi ut rundt 11 i kveld. Imidlertid er det ikke samme kvalitet på disse geitebukkene som beiter her i dag. Riktig nok har de frista gamle erverdige Wayne Rooney til gards og videre med på utebeite forskjellige steder i landet, men resultatene står ikke i stil med navnet hans. Det er ikke hans skyld! Rooney har vært ganske god etter at han blei sluppet ut av dyretransporten de første dagene av januarvinduet. Det er de andre geitebukkene som er for tamme.

Derby er nummer 13 med tallene 11-12-11 og 42-46 alt sammenslått. Det er på utebeite de mest utsatt for rovdyr, der er tallene 2-5-9 og 17-33. Du finner de tre eneste lagene som har vært verre utsatte byttedyr ute av eget revir gjemt under nedrykksstreken.

Vi tok et lite steg opp på tabellen, nå til en 15. plass. Avstanden til Wigan på øverste nedrykksplass sank derimot til 9 poeng igjen. Jaja, sånn kan det gå! Men det er altså derfor det er så viktig med nye og friske poeng i tida framover. Ikke bare skal vi klare oss men vi skal bygge et solid fundament for framtida ved å spille bra fotball og klatre så høyt som mulig på tabellen - og bygge de unge spillerne våre enda bedre, og samtidig bygge nye spillere etter dem.

Om kampen i kveld trur jeg følgende: Det blir en jevn kamp samtidig som vi gjør bortetallene til geitebukkene enda litt svakere. Ettmålsseier holder i massevis, så la oss si 2-1 til det beste hjemmelaget!

 

  • Seier

    Det lar seg absolutt høre med 3 nye poeng . Det er bare 10 poeng opp til kvalik.... jeg bare nevner det

    2020-02-25 22:42:12
    [Svar]