To sterke trepoengere skulle følges opp. Cifuentes får allerede masse kred for jobben han har gjort med omdannelsen av QPR. Vel fortjent, og det blir trolig ikke mindre etter dette!!

De elleve utvalgte;
Begovic, Cannon, Cook, Clarke-Salter, Paal, Field, Dozzell, Smyth, Chair, Willock, Dykes

4-4-1-1. Dykes på topp med Chair i 9´er rollen. Willock høyre, Smyth venstre og Field/Dozzell sentralt. Paal og Cannon backer, Clarke-Salter og Cook midtstopperparet foran Begovic.

Hull startet best, presset høyt og stresset QPR de aller første minuttene av matchen. QPR ristet raskt av seg innledningen og unngikk kvalifiserte målsjanser mot seg. Den første brukbare sjansen i matchen kom etter 10 minutter, og denne gang som et resultat av høyt QPR-press, da Chair snappet ballen i 16-meteren og avsluttet fra skrått hold like utenfor. Kort tid senere var Dykes nær ved å pirke inn ledelsen etter at Chair og Paal hadde kombinert fint med en kort corner. Innlegget var borti i hårtustene til en Hull-spiller, noe som forstyrret Dykes nok til å sette avslutningen utenfor.

Hull hadde en tydelig kampplan på å stå høyt i presset, noen som førte til at QPR  fikk noen gyldne kontringsmuligheter. QPR hadde forholdsvis god kontroll i organisert forsvar. Den største utfordringen var i starten på høyresiden hvor Reggie Cannon hadde Jaden Philogene og bryne seg mot. En fotrapp ving med giftig høyrefot.

Hull lyktes av og til med sin offensive taktikk, som etter halvtimen spilt da QPR mislyktes å spille seg ut av eget forsvar. Presset endte med at Liam Delap (ja, sønn av Rory!) kom til fritt skudd fra 18 meter. Ikke spesielt god treff, men Begovic måtte ut i strekk uten å være veldig engstelig.

Omgangen fortsatte i frenetisk tempo med to lag som jaget ballen høyt. Det ble kun halvsjanser av det, helt til 50 sekunder av minuttet med overtid var spilt. Da fant Chris Willock ut at det var bedre å gå i garderoben med ledelse enn 0-0. Vendte opp, satte fart fra venstrekanten, dro seg inn sentralt og curlet ballen lekkert opp i hjørnet med høyrebeinet. Vakkert rett og slett og 1-0 QPR til pause!

Andre omgangen startet i samme sporet som den første. Høy tempo, og to lag som jobbet knallhardt. Knappe fem minutter ut i omgangen måtte Hull sitt aktivum på venstrekanten, Philogene, forlate banen med skade.

Hovedfokuset i QPR var å jage neste scoring. Her var det ingen snakk om å parkere «bussen». Hull fant sjeldent hull (!) i QPR-forsvaret og klarte ikke skape all verden. Et av unntakene var da Delap stormet inn i feltet etter timen spilt og fikk avsluttet med høyrebeinet. Begovic var lynkjapt nede, måtte gi retur som forsvaret fikk klarert.

Cifuentes ble tvunget til å gjøre noen bytter grunnet slitne bein. Smyth gikk ut etter 66 minutter og ble erstattet av Sincalir-Armstrong. Styrke og fart er aldri feil i sluttfasen av tette oppgjør!

Begovic vartet opp med nok en strålende redning noen minutter senere. Skudd fra Twine fra 14 meter i strålende posisjon. Skuddet er hardt, men dårlig plassert og Begovic redder glimrende på ren refleks.

Etter 72 minutter så får QPR 2-0 scoringen som de hadde jaktet. Sinclair-Armstrong bruker farten og stresser Hull-keeper Allsop til å gjøre en grov feil. Willock plukker opp ballen, finner kameraten Chair i midten som setter ballen sikkert i mål før Allsop har rukket å komme på plass. Drøye kvarteret igjen å spille og de tre poengene var allerede i boks? Nydelig, nydelig!

Nå var fokuset å holde på ledelsen, naturlig nok. Det er fascinerende å se spillere, som nesten ikke brukte kalorier ved lignende tilfeller tidligere i sesongen, legge ned enorm innsats for å erobre ballen i alle situasjoner. Et glimrende eksempel er når Sam Field ligger på bakken med ballen og to spillere på seg, reiser seg og «krangler» seg ut av situasjonen med ballen i beina når to Hull-spillere står slukøret igjen og tror det skal bli dømt frispark.

Hull har kvaliteter og er ikke i playoff-sonen uten grunn. Connolly fyrte av gårde et farlig skudd etter 81 minutter som strøk den høyre stangen til Begovic. Det kunne fort blitt match igjen…

Etter 86 minutter kommer det et dobbeltbytte fra Cifuentes. De to vitale målscorerne, Chair og Willock har gjort sitt for ettermiddagen. Dixon-Bonner og Kelman får noen minutter til å vise seg frem.

Når vi passerer 90 spilte minutter har dommergjengen besluttet at vi skal spille ytterligere syv minutter til. Etter to av disse minuttene  gjør Begovic nok en strålende redning på et skudd fra 20 meter. Bosnieren er ned med snapphansken og får fistet ballen til corner.

Resten var det lite å engste seg for. 2-0 smakte helt fortreffelig mot god motstand.