QPR signerer Toni Leistner

Toni Leistner fyller 28 år omtrent nå sesongen starter, og har frem til nå vært både lagkamerat og kamerat med ex-Ranger Sebastian Polter i Union Berlin. Søndag ble han presentert som Steve McLarens første QPR-signering.

Leistner 1

Av DAG HÅKON HELLEVIK

Toni startet sin seniorkarriere i Borea Dresden, en farmerklubb til byens storklubb Dynamo Dresden hvor han proff-debuterte i 2011. Han spilte for Dynamo i 2. Bundesliga til klubben rykket ned i 2014, men selv fortsatte han på nivå 2 etter å ha meldt overgang til Union Berlin. Her har han nå spilt 90 ligakamper på fire år. Han har vært fast på laget de to siste sesongene.

Toni er en høyresidet midtstopper som også har prøvd seg på midtbanen og som sideback. Han kommer gratis til W12 etter å ha gått kontrakttiden ut i Berlin. Jack Robinsons avgang forteller oss at QPR har problemer med å konkurrere om spillere av god Championship-standard, og en naturlig konsekvens av det er å lete etter rimeligere erstatninger i utlandet.

Leistner er en spiller McLaren sier at han selv har fulgt og sett i aksjon. Tyskeren er oppunder 190 cm høy og etter sigende god i lufta, oppskriften på den type midtstoppere man trenger i engelsk fotball. Nå skal han tilføre QPR noe av den defensive erfaringen som har gått tapt etter at Ned Onouha, Jack Robinson og James Perch forlot oss.