Av STEINAR SÆTHER

Det var så inn i gamperævva deilig å ta feil mot Sunderland! Jeg tenkte i forkant av kampen forrige tirsdag at den kom èn kamp for tidlig. Ramsey hadde beviselig hatt solid påvirkning allerede mot Soton sjøl om vi tapte 0-1, men det var kun tre dager i mellom og at Ramsey skulle så raskt få fart og sjøltillit inn i den mer og mer desillusjonerte spillergruppa vår, var imponerende. To flotte mål gjennom to godt oppbygde angrep, og bakover var vi både dyktige og heldige. Smultringen smakte utsøkt!
 
Vi reiser samme retning igjen, men nå stopper bussen ved bredden av Humber River, hos tigergutta i Hull. Steve Bruce ser mer og mer pløsete ut i ansiktet og håret blir gråere og gråere ettersom laget ikke presterer godt nok til poeng. De befinner seg kun èn plass over oss og har ett eneste poeng mer. 
 
KC Stadium har ikke vært en god hjemmearena denne sesongen, tigergutta biter bare fra seg i annenhver kamp, og tallene sier 3-3-6 og 12-15. De slår kun lag rundt seg på tabellen, Crystal P, Everton og nå sist Aston V, og spiller U mot ditto motstand. Sjøl om tallene borte er 2-5-6 har flere av U`ene kommet mot solid motstand, jeg nevner Arsenal, Liverpool, Man City og Man Utd!
 
Når jeg ser over mannskapet til Bruce er det et par ting som er slående; foruten Jelavic med sju mål er det kun midtbanemannen Diamè, som nå er skada, med fire som har mer enn to mål. To mann har to stykk å skrive hjem om, den ene, backen Chester, skåra i serieåpningen på Loftus Road. Det er altså verre stilt med Hull enn oss.
 
Vi har mest sannsynlig Austin tilbake, så får vi se om Ramsey velger å stille med (nesten) de samme nå som sist. Om han kunne, Ramsey, trur jeg kanskje han hadde gjort det, men sida Leroy Fer skada kneet så alvorlig at han er ute i opptil tre måneder og Isla heller ikke blir klar etter skaden sist, må det bli endringer. Ser for meg at Kranjcar overtar for Fer etter det bunnsolide innhoppet sist og jeg trur (rart nok) at SWP faktisk får høyrebacken om Onuoha - ja, også han! - forblir ute med hamstringen sin. Det blir til og med for vanskelig for Hill!
 
Lite mål lagene i mellom der oppe på kysten de siste gangene. Èn seier og tre uavgjorte fordel tigergutta de siste fire og lite spennende 3-2 i målforskjell. En annen statistikk sier at hjemmelaget kun skårer i halvparten av kampene generelt sett, vi derimot slipper inn mål i nitti prosent av bortekampene - og det jo si at smultringen sist har hatt enorm betydning for den statistikken... Vi er fortsatt det eneste PL-laget som ikke har skåra innen de 15 første. Sist brukte vi 16. We`re closing in, baby!
 
Hva trur jeg om lørdag ettermiddag, mon tro? Vi har fått ny tillit, vi trur på oss sjøl, vi har en spilleplan. Jeg ser for meg at det holder til minst ett poeng med gode muligheter for tre. Resultattipset blir 1-2 med en viss fare for 1-1. Tigerbalsam til tigergutta og de blir passe medgjørlige. Du leste det her først ;-)