Tre poeng i serieavslutningen!

Det ble en fin avslutning på en ellers tung 2018/19-sesong. 2-1 borte over Sheffield Wednesday lar seg høre.

Av STIAN KARLSEN

Det var ventet at John Eustace ville gjøre endringer. Matchen var i utgangspunktet betydningsløs for begge lag. Wednesday har vært godt forankret midt på tabellen en god stund og QPR har i praksis heller ikke vært involvert i nedrykksstrid etter nyttår. 

Dermed ble det plass til herrer som Ebere Eze, Olamide Shodipo og Matt Smith i startelleveren denne gangen. 

I bakre rekker var alt som det har vært i det siste. Lumley med Manning og Furlong på backene foran seg og Leistner/Cameron som stopperpar. På midten sentralt var det Scowen og Luongo sammen med Bright Osayi-Samuel og Eze på hver sin kant. 

Der oppe skulle Shodipo være støtte til Matt Smith i en 4-4-1-1 formasjon. 

2.jpeg

Josh Scowen
Det var god underholdningsverdi på Hillsborough tatt i betrakning at kampen var betydningsløs. Sheffield Wednesday åpnet oppgjøret med de først antydningene til målsjanser, uten at Lumley ble skikkelig testet. Ved en anledning var det skikkelig fare på ferde, men en fantastisk sklitakling fra Darnell Furlong sørget for at Wednesday ikke kom til avslutning. 

3.jpeg

Det var Josh Scowen og QPR som skulle ta ledelsen etter 28 minutter. Massimo Luongo styrte spillet fra midten og fant Furlong på høyresiden med en strøken pasning. Furlong la innlegget langs bakken inn i 16-meteren. Josh Scowen kom på et "dypt" løp og hadde ristet av seg sin markering. Plutselig var han alene gjennom på fem meter og bredsidet enkelt inn 1-0. 

Ebere Eze
Eze var vår diamant i fjor høst. Han har mer eller mindre forsvunnet helt utover i sesongen og har måttet innfinne seg på benken stort sett. I dag fikk han muligheten og benyttet den godt. Nå kjente vi igjen spilleren vi hadde så store forventninger til. Lekker ballbehandling og bra driv når han er på. Det er fremdeles for lange perioder han er av, men i dag var han involvert i mye av det QPR skapte. 

D5zYGMOW4AAoINq.jpg-large.jpeg

Straffe = bom 
Etter pausen var det nettopp Eze som skapte den første gode sjansen. Han brøt ballen på midten og satte fart fremover mot et ubalansert Wednesday. Han slapp ballen i riktig tidspunkt ut på høyresiden til Osayi-Samuel som kom alene med Westwood fra litt skrått hold. Westwood reddet avslutningen. 

Rett etter kontrer Wednesday og Forestieri blir tredd gjennom alene med Lumley. Han avslutter, men Lumley redder. Deretter peker dommeren helt uforståelig på straffemerket. Han mener Leistner har felt Forestieri på vei gjennom, men reprisene viser at det overhodet ikke er kontakt og at Forestieri slenger seg for å nå frem til gjennomspillet. 

Rettferdigheten seirer og Forestieri setter straffen langt over mål. 

QPR kjører kampen og skaper stadig målsjanser etter dette. Den største da Eze lekent finner Matt Smith i feltet. Alene med Westwood klarer Smith akkurat ikke løfte ballen nok til at det står 2-0.

 I det 79 minutt er det de rosakledde fra W12 si tur til å få straffespark. Eze og Osayi-Samuel koser seg inne i 16 meteren til Wednesday og det ender med at sistnevnte går i bakken. Ikke soleklar den straffen heller, men en typisk 50/50 avgjørelse. 

Ebere Eze tar lav hastighet mot ballen og skuddet til venstre for Westwood er heller ikke veldig godt plassert, så straffebom nummer to i kampen er et faktum. 

Alle gode ting er tre
Brent mange sjanser og et straffespark på 1-0, så fikk man følelsen av at dette kunne gå "galt". Etter 83 minutter legger Manning Wednesday-spiller Matias i bakken og dommeren peker, denne gangen korrekt, på ellevemeteren igjen. For tredje gang denne ettermiddagen. 

Denne gangen er det Hector som tar straffen, og han gjør ingen feil til 1-1. Alle gode ting er visstnok tre.  

Typisk, nå er kampen "kjørt"...

Volley-Smith redder dagen
Dommeren legger til fire minutter i sesongens siste kamp, og rett før slutt så skjer det noe vidunderlig. 

Lunogo blir spilt fri på venstresiden og det ser ut til at hjemmelaget har tatt sommerferie allerede. Han legger inn i midten hvor Smith venter. Han får ballen litt bak seg og velger å klemme til på volley med venstrebeinet. Pang opp i nett-taket og 2-1 til QPR. Deilig, deilig!

Da blir det tre poeng i sesongens siste kamp. Vi ender tilslutt på 19 plass med 51 poeng og komfortabel avstand til nedrykksplass. 

Få på plass en dugelig manager, sett en plan med "visjoner" og så kan vi begynne å glede oss til neste sesong!

U R´sss

Sheffield Wednesday-QPR 1-2 (0-1)
Mål: Scowen (27), Hector (84), Smith (90+3)

 

QPR: Lumley, Furlong, Leistner, Cameron, Manning, Eze, Scowen, Luongo, Shodipo (Walker 62), Osayi-Samuel (Hall 89), Smith.
Ubenyttede reserver: Ingram, Bidwell, Freeman, Wells, Bansal-McNulty.