Av EMIL FJELD OLSEN

Kampen mot Aston Villa var en kamp som skulle vinnes, kamper mot direkte nedrykks-konkurrenter er kanskje de viktigste. Etter kanon-matchen på The Hawthorns så det plutselig mye lysere ut. Plutselig kunne vi havne over Villa på tabellen ved seier, det betydde dog to seiere på rad, på bortebane. En litt naiv del av hjernen var overbevisst over dette skulle gå, "statistikken fungerer ikke i nedrykksstrider". En mer rasjonell del, irriterte hele tiden med hvor vanskelig dette var, nærmest umulig skulle det bli med tre poeng på Villa Park.

De elleve som skulle overraske rasjonelle Super Hoops fulgte kjent mal. Yun og Vargas var begge ute med skade, erstattet ble de av tempohestene Hill og Kranjcar. Unggutten Aaron Mitchell var med på benken for første gang.

Nettsus i begge ender
Villa kom best i gang på eget gress, men de har ingen playmaker ala Bobby Zamora. Det er spilt syv minutter i Birmingham når Zamora finner Phillips med et så følsomt innlegg at selv Beckham ville dratt på smilebåndet. På bakerste stupheader Phillips inn 0-1.

To kamper på rad med tidlig skåring nå, flott det, men så var det dette med forsvaret da. Villafansen rekker å være forbanna i ca. tre minutter, Benteke skyter via en passiv Isla forbi Green.

Heldige resten av første omgang
Etter skåringa fortsetter Villa trøkket, stakkars Caulker så til tider ut som en rundingsbøyle. Etter flere store sjanser kom også 2-1 skåringa, og det var Benteke igjen. Blir spilt igjennom etter treogtredve minutter, mot Hill og Green gjør han ingen feil og kampen er snudd.

Både før og etter nettsusen til Benteke er vi heldige som ikke slipper inn. 2-1 til pause er et resultat som lyver spillemessig, vi sleit rett og slett fryktelig bakover.

Endelig for ringreven
Etter pause var det fortsatt Villa for store deler av pengene. Som i første omgang var det vi som fikk uttelling først, og ingen andre en Clint Hill. Corner fra Phillips ti minutter ut i omgangen header Hill i nota. Da fikk 36-åringen en PL-skåring, det gjør seg.

Selv om skåringen ga giv og energi var det Villa som fortsatte å styre kampen. Austin er heldig som får bli på banen etter at han viser knotter i en takling rett etter nota til Clint. Og bra var det, at Austin ble på banen.

Uret på Villa Park nærmet seg 80, Phillips utfordrer på høyresiden. På høyresiden kriger han seg forbi to mann, inne i boksen har Charlie mobilisert, innlegget og bevegelsen samsvarer og vi har tatt ledelsen! Hva Austin står for er noe vi begynner å bli kjent med, vi begynner vel å bli kjent med høyrefoten til Phillips også håper jeg. Åtte målpoeng har han på de siste åtte kampene, tre av de kom i dag.

Hat-trick sørger for poengdeling
Ledelsen varte ikke lenge denne gangen heller. Hill lager frispark i meget farlig posisjon etter etparogåtti minutter, Benteke legger den over muren og via stolpen og inn. 3-3 på Villa Park, vanvittig. Noe mer nevneverdig foregikk ikke de neste 10 minuttene.

Uavgjort altså, i det som egentlig var en kamp som burde vinnes. Det blir spennende å se hvordan de andre nedrykkskonkurrentene gjør det, hvis de ikke gjør jobben kan det ene poenget her vise seg gull verdt.

Kampene som kommer nå er fryktelige, vi skal møte Chelsea, West Ham, Liverpool og Manchester City, et plaster på såret er at Tony igjen har vært ute med en gladmelding: "Leroy and Richard may play a part in Chelsea. But should be back for West Ham. Big Boost. Also Yun back after Chelsea."

Coyr'sss

QPR: Green; Isla(Traore 52), Onuaha, Caulker, Hill; Phillips, Sandro(Doughty 70), Barton, Kranjcar(Henry 52); Austin, Zamora