Vi har et godt grep om blåfugla

...men når slår Cardiff tilbake?

Large

Av STEINAR SÆTHER

Æsj, det ene målet ødela av romjula. Ikke mye gæ`ærnt å si om baklengsmålet til Morison, noen i eget nett vil vi få i løpet av sesongen, og vi slipper ikke inn så veldig mye. 35 har det blitt, og jeg hevder at med flere mål framover ville det blitt enda færre bakover. Men for avslutterne våre sin del befinner problemene seg i detaljene, tenker jeg. En gjentagelse av forrige analyse, men det betyr alt hvordan en avslutter plasserer kroppen over ballen når han skyter, og hvordan fotstillingen er. Dette behersker ikke avslutterne våre dessverre - med det ene unntaket fra Robinson, som er midtstopper/back. Jeg trur nok de aller fleste av oss supportere hadde brydd seg katta om vi spilte "scrappy games" innimellom, som en del av kampene i championship er (det gjelder de fleste lagene!), om vi bare satte 20-30% flere av sjansene våre, og samtidig skapte flere sjanser av avslutningene våre som i dag går "high and wide".

Cardiff under ledelse av Neil Warnock var som nevnt før i sesongen min opprykksfavoritt. Det har endra seg etter en god start hvor de veksla på å lede serien sammen med nå suverene Wolves - som jeg har på 2. plass på tabelltipset mitt. Ulveflokken leder nå med henholdsvis 10 og 11 poeng på overraskelseslagene Derby og Bristol City, og 11 poeng på blåfugla fra Cardiff. Julekampene har ikke vært snille med Warnocks blå fugler, de har tre tap på rad. Preston og Fulham hjemme i Wales og Bolton der oppe, har alle blitt for sterke. I perioden før det gjennomførte imponerende 7-2-1 mot tidvis god motstand både borte og hjemme. 

Laget: Etheridge spiller alle kampene i målet og holder vår gamle helt Lee Camp stand by på benken. Forsvaret består også nå av 5 mann som spiller det aller meste. På midten er Ralls og Mendez-Laing så og si faste, og de spiller godt og skårer en del mål, har til sammen 9 seg i mellom. Framme har Hoilett spilt i samfulle 25 kamper og er toppskårer med 6 mål. Andre bidragsytere er danske Zohore som ikke har vært like skarp som forrige sesong, han har 4 mål, det samme har Ward mens Bogle har 3. Sånn sett ligner angrepsrekka til Warnock på våre egen.

Skade- og sjukdomssituasjonen til blåfugla er litt uviss. Hoilett har ikke vært helt pigg i romjula på tross av spill mens to andre kan være tilbake etter småskader. Disse testes i dag. 4 andre, bl.a spissen Ward er ute. For Holloway er situasjonen temmelig lik som den har vært noen uker. Viktig at Scowen er tilbake, han har større trøkk i spillet sitt enn Cousins, samtidig er det viktig at sistnevnte får spilletid for å opparbeide seg sjøltillit og kampform. Cousins har mer inne! Hall testes før kampstart, Robinson er klar etter kort sjukdom. Mackie har jeg klargjort foran de to forrige kampene - det har vært dumt...

Vi har et bra grep om de blå fugla, særlig hjemme. Tallene er 12-1-3 på de 16 siste. Vi tapte 1-2 i slutten av august i Wales. Og i den interne kampen mellom Holloway og Warnock leder vår nåværende mann 5-1-0 på de seks siste hjemme! Godt å ha under beltet i ettermiddag.

Jeg trur på at vi får en etterlengta seier igjen. Tenker først og fremst på 1-0, men 2-1 er alltid aktuelt. Men når slår Cardiff tilbake?

Et godt nytt år ønskes alle, og må det beste laget i blått og hvitt kjempe seg til mange seiere!