​Vi skal være knepne favoritter​

Eller går det som det pleier?

Av STEINAR SÆTHER

Swan badge.jpegJa, så fort kan fotballverdenen snus ned-opp! Det var nok ikke så mange flere enn Warburton som så for seg et scenario med 6-1 og utspilling. Men vi takker og bukker i ærbødighet, vi! Tre mann havna på rundens lag for første gang på mange år. Da våkner også pessimisten i meg, og sier at det kan gå år og dag til neste gang. 

I dag søndag kommer neste gruppe walisere på besøk til vårt gromme stadion. Nå er det cup som gjelder, noe som pleier å være dødt for oss. Noen få avansement til 4. runde i både liga- og FA-cup hører med, deretter er det nattsvart. Vi konkurrerer hele tida med Plymouth Argyle om å være verst i hele ligasystemet. Heldigvis er sørkystbyen sin stolthet svakere enn oss. I høst kom de seg ikke engang til 3. runde - men vi har for orden skyld klippekort fra vårt nivå.

Det er et ganske ålreit lag manager Steve Cooper disponerer, noe plasseringen rett rundt sluttspillssona indikerer. Litt slappere resultater nylig i serien kommer nok av skadene som har tatt bolig i spillergruppa. Til denne kampen er i allefall 3 av 4 ordinære forsvarere ute - det kan bli en fjerde også. Minst to på midtbanen og 1 eller 2 angripere. Dette kan jeg lese på morran i dag hos en nettavis i Swansea. Cooper sier at han må telle opp før bussen kjører.

Warburton varsler som venta bytter av slitne spillere samt dem som står i fare for å få skader på grunn av antallet kamper på kort tid. Av den grunn vil jeg anta at Kelly får på seg keeperhanskene, Rangel, Wallace, Hall, Pugh, Smith, Chair og Hugill spiller. Hvem de siste blir fra start er uvisst, men Ball er jo aktuell. Og kommer Ola innom igjen? Ola hvem? Shopido vel!

Begge managerne vil videre. Ut i fra forutsetningene i dag trur jeg vi ligger best an. At det blir et nytt målkalas trur jeg lite på, vi snakker om lag på samme nivå og det blir stort sett aldri to sånne kamper på rad for noe lag. Tipper derfor 2-1 til oss. Kanskje må en Wells eller en Eze innpå den siste halvtimen for å avgjøre.

Eller, går det som det pleier? 

Noen som lurer på tidspunktet for kampstart? Vel, alle cupkampene begynte i går, og begynner i dag, ett minutt seinere enn vanlig. Vi har hatt Ari Behn og Halvard Hanevold som profilerte personer som har tatt egne liv. For 2019 var våre tall i hele Norge 674. På balløya med alle sine innbyggere, er situasjonen ennå verre. Dette ekstra minuttet før kampstart skal symbolsk sett være med på å få alle på tribunen til å tenke seg om, da med henblikk på egne tanker om selvmord. Et flott tiltak, er min mening!

 

 • juletradisjoner

  Har QPR snudd på juletradisjonene i år? Tradisjonelt er det jo fullt sammenbrudd rundt jul men de siste to kampene tyder på noe annet. Kan vi håpe på en fortsatt trålende etterjulsvinter?

  2020-01-08 16:48:08
  [Svar]
 • Walisere

  To lag fra Wales og 11-2. QPR kan umulig like walisere. Men resultatene og begynnelsen av 2020 gleder en supporter i Norge. Må det bare fortsette.

  2020-01-06 12:41:19
  [Svar]
 • Bye-bye Swans

  En knepen seier på 5-1 i ettermiddag. Gode dager på nyåret :-)

  2020-01-05 19:08:53
  [Svar]