Vinnere av høstens quiz og julekalenderen!

Knut Aksnes, Ørjan Hestetun, Roy Hojem og Lars Erling Næss kommer til å få ymse QPR-trøyer i posten i løpet av vinteren. De er vinnerne  av henholdsvis julekalenderen og nettquizen for 2019!

Av DAG HÅKON HELLEVIK

 QPRNorwaylogo_190x187.pngKnut Aksnes vant årets julekalender med en margin på 9 timer. Ganske knapt egentlig, når vi snakker om en konkurranse som går over 24 døgn. I tillegg kan vi gratulere Ørjan Hestetun med konkurransens andre hovedpremie, trukket ut blant alle de andre deltakerne med ett eller flere riktige svar. 

Lars Erling Næss hadde i likhet med Knut både de 24 navnene pluss deres fellesnevner rett, men han leverte det avgjørende tie-breaksvaret noen få timer for seint. Ørjan hadde forøvrig også alle de 24 fjesene rett, men han bommet på det avgjørende ekstraspørsmålet.

30 av supporterklubbens medlemmer deltok i årets konkurranse. 6 deltakere klarte alle 24 navnene og like mange klarte ekstraspørsmålet, men bare 4 klarte begge deler! Av de som gjorde det var imidlertid Knut og Lars Erling i særklasse. Begge hadde løsningen på plass i quizredaksjonens innboks allerede 4. desember, men Knuts svar var altså det første til å ankomme katalogen.

Som vanlig besto kalenderen av 24 QPR-ansikter med en fellesnevner. Den besto i at samtlige 24 avbildede spillere har representert QPR i en finale på Wembley. Det handler om to ligacupfinaler (1967 og 1986) to FA cupfinaler (1982) og en playoff-finale (2014). Spillerne fra playoff-finalen i 2003 lå ikke i bunken, den kampen gikk i Cardiff.

Vi fikk en del alternative svar som bare var nesten riktige. De fleste har vært med på et lag som har rykket opp (men f.eks ikke Leroy Rosenior), de fleste har spilt mer enn 100 kamper (men ikke Rosenior, Paul Barron, Danny Simpson eller Gary O'Neal) ganske mange har vært faste lagkapteiner (men de forannevnte har heller ikke det).

Høsten nettquiz
Når det gjelder nettquizen, så fikk høstens spørsmålsserie en vinner som hadde ligget utenom tetsjiktet gjennom hele høsten, men som slo til da det gjaldt som mest. Roy Hojem var den eneste som svarte riktig på siste spørsmål, og for det fikk han ekstrapoeng som vippet hele konkurransen i hans favør.

Desemberspørsmålet dreide seg om landslagsdebutanter, og lød; Nevn de tre siste QPR-spillerne som har A-lagsdebutert for sine respektive FIFA-registrerte hjemland. Det fremgikk av oppgaven at svarene var å finne blant alle som har kontrakt med QPR per i dag enten de har spilt obligatoriske kamper for oss denne sesongen eller ikke. Dermed var det også slik at spillerne ikke nødvendigvis hadde vært i QPR da landslagsdebuten skjedde.

Fire deltakere hadde 5 poeng etter novemberoppgaven, og alle disse svarte Niko Hamalainen (som debuterte for Finland 11. januar 2019) og Ossie Kakay (som debuterte for Sierra Leone 9. september 2018) Begge svarene er riktige, og de fire endte på 7 poeng totalt.

Som tredjemann hadde tre av de samme fire, pluss en god del flere innsendere, innlånte Matt Smith  som debuterte for Wales 28. mai 2018. Han er imidlertid ikke blant de tre ferskeste! Sistemann i trekløveret heter nemlig Steven Duke McKenna, og han debuterte for landslaget til den søramerikanske staten Guyana 30. mai 2019! At 19 år gamle Steven ikke er kjendis hos selv ihuga norske fans er kanskje ikke så rart, han ankom QPR i sommer og har foreløpig bare spilt for U23-laget. Ja, faktum er at han ikke har spilt obligatorisk A-kamp for noen klubb i det hele tatt til tross for at han tidligere har vært i både Everton og Bolton! For landslaget sitt derimot har han ikke mindre enn 5 kamper, dersom Wikipedia har talt rett!

I poengreglene for nettquizen oppgir vi at vi deler ut ekstrapoeng dersom en oppgave er så vanskelig at bare en eller to får riktig svar. I praksis betyr det to ekstrapoeng dersom bare en deltaker svarer rett, og ett ekstrapoeng til hver dersom det handler om to. Det betyr at Roy denne gangen fikk 3 poeng for de 3 rette navnene, pluss 2 i bonus, altså 5 poeng totalt i samme runde! Han hadde 3 fra før, og ble dermed stående med totalt 8!

Slik ser sluttlista ut. At Lars Erling Næss ble trukket ut som vinner blant de øvrige deltakerne. Han ble nr to i både julekalenderen og nettquizen, så trekningen viser dermed at det tross alt finnes en slags rettferdighet i verden. 

8 poeng;         Roy Hojem

7 poeng;         Knut Aksnes, Frode Rekve, Lars Erling Næss og Magne Buset.

5 poeng;         Ronny Petersen, Ørjan Hestetun, Bjørn Idar Hansen

4 poeng          Jan Inge Nilssen        

3 poeng:         Thomas Hyvik,    

2 poeng:         Tore Berntsen, Morten Pedersen og Gjermund Sægrov

1 poeng;         Tore Karlsen, Arild Breistrand 

 

 • Quiz

  Gratulerer til Knut og Roy med solide seiere!

  2020-01-30 22:22:51
  [Svar]
  • Re: Quiz

   Oisann, morsomt, hurra!

   2020-02-03 10:43:58