Av ALLAN KLO

- Jeg hadde en fast taktikk på straffespark, men det nyttet ikke mot Cech, forteller islendingen til qpr.no.

- Hvorfor ikke?

- Jeg satte inn et straffespark på ham mens jeg spilte i Fulham. Denne gangen hadde han åpenbart gjort hjemmeleksa, slik gode keepere skal. Derfor visste han nøyaktig hva jeg kom til å gjøre, sier Helguson.

Iskald
Heidar Helguson er en av de sikreste straffeskytterne QPR har hatt. Med sitt rolige tilløp, avsluttet med en markkryper i motsatt hjørne av keeper, fikk han straffesparkene til å se ut som en enkel jobb.

- Vanligvis pleide jeg å observere keeper under tilløpet for å se hvilken vei de gikk. Men Cech ventet og ventet, og jeg måtte bare velge et hjørne. Heldigvis gikk den inn, sier Helguson med en kort latter.

Beskyldt for skuespill
Det var islendingen selv som ordnet straffesparket, som kom etter bare seks minutters spill. Da dommer Chris Foy pekte på 11-metersmerket, protesterte Chelsea-spillerne vilt, og mente Helguson falt litt i enkleste laget.

- Sett i ettertid, var det et billig idømt straffespark?

- Det synes jeg ikke! David Luiz ga meg en dytt i ryggen og sendte meg i bakken. Hadde dette skjedd et hvilket som helst annet sted på banen, ville det blitt frispark. Og hva Luiz angår, har han gjort dette flere ganger, og kommer garantert til å gjøre det igjen, sier Helguson.

Feiring
Da nettet bevegde seg bak Cech, gikk det meste av stadion til værs i en ellevill feiring.
Resten av kampen ble for øvrig en mildt sagt spesiell affære, der bortelaget fikk to spillere utvist i 1. omgang, og likevel presset oss på defensiven i 2. omgang.

Neil Warnock's menn red imidlertid av stormen, og Helguson kunne smykke seg med tittelen matchvinner i et seier som sendte oss opp på 10. plass i Premier League.

- Målet mot Chelsea er det alle snakker om. Når jeg tenker meg om, kommer jeg ikke på en annen scoring som jeg husker bedre enn nettopp denne.
Reaksjonene fra QPR-fans i ettertid har fått meg til å innse hvor viktig denne kampen var, sier den sympatiske 37-åringen.

Fisker med egen skute
Dette er en del av et større intervju med Heidar Helguson, som har byttet bransje til fisker med eget fartøy.
Mer om dette kommer i neste utgave av Superhoops, som sendes ut til våre medlemmer i begynnelsen av desember. Her får du også islendingens karakteristikker av utvalgte lagkamerater i QPR, samt betraktninger rundt perioden med Briatore, Ecclestone og Paladini.