Av STEINAR SÆTHER

Så deilig det var å se at gutta våre spille god fotball og skåre tre mål i kamp. På tross av plasseringen før kampstart, nummer tre, har vi blitt sultefora på god fotball. Bare glimtvis i kampene har vi sett toppnivået vårt. Tirsdag var vi bunnsolide!

Festning
Loftus Road er blitt fortet vi håpte på. Vi vinner ikke stort eller overbevisende, tirsdag var det foreløpige unntaket, men det er allikevel et fundament i laget som særlig på hjemmebane gjør det vanskelig for en motstander å bryte oss ned. Derfor har vi imponerende to enslige mål mot oss.
Som skrevet foran tirsdagens kamp er det ingen andre i de fire proffdivisjonene som har prestert det samme. I championship er Burnley nærmest med fire og lørdagens motstander Blackburn med fem. Blackburn har forøvrig to tap 0-1 allerede på Ewood Park.

Gary Bowyer og hans mannskap er ikke i all verdens form og andreomgangen mot traktorgutta i Ipswich tirsdag var særs kritikkverdig - omtrent som oss borte i Doncaster for ei uke sida.
Manager Bowyer har i følge seg sjøl sagt sitt i etterkant av kampen (tapte 1-3) sånn at spillerne veit hva som ikke er akseptabelt. Nå skal det være slutt på å være snille gutter, sier han med pekefinger`n i advarende stilling.

Variabelt
I utgangspunktet så jeg for meg dette mannskapet kjempe om en plass i play-off men per i dag har laget spilt seg til en trettende plass og det er åtte poeng både til play-off og nedrykk. Klarer seg altså bra hjemme men borte er det verre: 1-3-5 og 10-17 holder ikke om det skal klatres utover vinter`n.

Hvem er disse som kun presterer på det jevne? Jacob Kean er ei ganske god målvakt og det er han det satses på nå som Paul Robinson er benka. I forsvaret setter jeg et utropstegn ved Tommy Spurr og Scott Dann. En spiller som Matthew Kilgallon har ikke full tillit lenger.

Joshua King
På midten nevner jeg skotten Tom Cairney og Jason Lowe som dem som bidrar aller mest. Norges Joshua King spiller både ving og spiss og bidrar mye. Han har spilt alle atten seriekampene og har skåra èn gang. På en statistikk jeg så for tre uker sida var King den av alle Championship-spillerne som hadde lykkes best med avdriblinger! En spiller som Dickson Etuhu er faktisk helt ute.
Jeg mener dog midtbanen er det svake leddet. Det er tidvis en lite fungerende motor og som et eksempel bruker jeg det at midtbanen til sammen har skåra ynkelige tre mål. Eksempel nummer to er at angrepet ei heller blir understøtta godt nok, foruten King.

Effektiv spiss
Fremst, og altså den som må gjøre mye av jobben sjøl, er den potensielle toppskårer`n i Championship, Jordan Rhodes. Han har på tross av lagets problemer skåra elleve ganger mens Leon Best har to på åtte kamper. DJ Campbell, som vi har hatt litt variert glede av, har kun spilt fire kamper. En som kan få sin andre kamp for sesongen er skadeplagede Rudy Gestede fra Benin.

Foruten våre langtidsskadede er vi uten fravær, det samme er Blackburn. Således kan all fokus være rundt to fullbemanna lag.
Jeg trur dette blir tettere enn vi liker. Et mer defensivt orientert bortelag som helt sikkert vil være aggressive på ballfører for å oppnå kontringer. Jeg ser for meg at denne kampen ender enten med 2-1 til oss, eventuelt 1-1 om røverne nordfra skårer først.

Å sove fra kampstart av kan bli skjebnesvangert.