Av ALLAN KLO, kriminalreporter

- Vel, det er ikke Manchester United eller Liverpool-supportere som har denne form for kreativitet. De kan vi bare sjalte ut med én gang.

Ordene tilhører Atle Homb-Vesterås, QPR-supporter siden tidlig åttitall. Denslags går ikke upåaktet hen i et boligfelt i småbyen ved Mjøsa. Etter ha svelget den verste skuffelsen etter lørdagens bortetap mot Yorkshires svar på Barcelona, Rotherham United, måtte 46-åringen ta telling mandag. Da hadde han blitt fornærmet på det groveste av en moromann med liten sans for fintfølelse.

Oppdaget av kona
- Jeg fikk en bildemelding fra kona mens jeg var på jobb. Noen hadde herpa skiltet som med all tydelighet symboliserer at parkeringsplassen ved huset mitt er forbeholdt QPR-fans. Dette skiltet har fått stå i fred i lang tid, men altså ikke nå lengre. Skiltet var teipa over med gaffateip. Deretter hadde noen hengt over en Oldham-plakett, sier Homb-Vesterås.

Men det var ikke alt.

- Ved siden av hang det et brev som fortalte at jeg nå var blitt innlemmet i Oldham Athletic FC, Gjøvik-avdelingen. Utrolig frekt!

- Har du mistanke om hvem som kan stå bak?

- Altså, kona fortalte at hun tidligere på dagen hadde observert en fyr i gata som bar på en rull gaffateip, men hun vil ikke si hvem dette er. Hun har bedt meg om å rydde opp på egen hånd, sier QPR-supporteren.

Han mer enn antyder at han nok skal klare å få sannheten ut av henne, men foreløpig er det ukjent hvem som står bak.

Mistanke
Homb-Vesterås har i lang tid benyttet Facebook for å harselere med andre lags supportere. Det er derfor ikke utenkelig at synderen kan befinne seg i følgerlista.

- Noen er mer mistenkt enn andre, la det være klart. Til å begynne med mistenkte jeg en Leeds-supporter som bor to hus bortafor her. Men det gikk kjapt opp for meg at han har alibi for det aktuelle tidsrommet, rett og slett fordi han var på jobb. Så har vi min bror, men han jobber på Lørenskog. Jeg kan ikke tenke meg at han har funnet på noe som dette. Leeds-supporter, han også.

- Har du vurdert muligheten for at de kan ha hyrt inn ekstern kompetanse for å gjøre jobben?

- Nix. Så smarte er de ikke. Dette må dreie seg om noen med en viss datakunnskap. At vedkommende har klart å legge inn et bilde av Gunnar Halle... det er jo ikke noe hvem som helst kan få til. Så ja, dette er et mysterium.

Kripos
Leder for QPR Norway, Kåre Svang, jobber til daglig i Kripos, som er den nasjonale enhet for bekjempelse av organisert og annen alvorlig kriminalitet. Han er dypt rystet over omfanget av kriminaliteten på Gjøvik.

- Denne saken kommer egentlig beleilig i forhold til mitt daglige virke. Førstkommende mandag reiser jeg nemlig til Gjøvik i forbindelse med en annen sak. Én ting kan jeg si - det er ytterst alvorlig å blande seg inn i fotballreligionens områder. Jeg kommer til å gi saken høyest mulig prioritet. Det er ikke umulig at vi omdisponerer ressursene til denne saken, slår politietterforskeren fast.

Svang har en lang karriere bak seg i politiet, og mener Gjøvik-saken reiser flere juridiske problemstillinger av svært alvorlig karakter.

- Offeret vil få all mulig støtte
- Vi har ikke mange eksempler av denne formen for kriminalitet. Her kommer jeg til å representere både politietteforsker, bistandsadvokat og setteverge. Dessuten, med min spesialkompetanse, vil offeret få all mulig støtte, sier han.

- Hva er strafferammen på denne type kriminalitet?

- Som sagt, vi er på relativt upløyd mark. Men hadde dette vært opp til meg, ville det resultert i ti års ubetinget fengsel, sier Svang.