Av STIAN KARLSEN

Ray Jones døde da bilen han satt i kolliderte med en buss. Navnet hans vil alltid stå i QPR-historien og draktnummeret han bar er fredet (nr.31). Han døde kun tre dager før han ville fylt 19 år. Familie, venner og klubb var i dyp sorg. 

Lojalitet
Han hadde rukket å markere seg som den beste juniorspilleren QPR hadde klart å få frem på mange år. Ray tiltrakk seg interesse fra mange storklubber i løpet av sin korte karriere, men valgte å binde seg til en langtidskontrakt med et økonomisk hardt presset QPR. Det er en lojalitet fansen ikke glemmer.

Han hadde spilt seg inn til fast plass på laget 2006/7 og scoret 6 mål for A-laget før den tragiske ulykken inntraff 25 august 2007. Han var "vår egen" Wayne Rooney, ble spådd en lysende karriere og hadde fremtiden foran seg. I dag ville han vært 28 (snart 29) og antagelig vært på toppen av sin karriere. 

Uvirkelig tid for klubben
Han fikk heller ikke oppleve at det kom sterke finansielle krefter inn i klubben som skulle føre QPR til Premier League. Overtagelsen til Flavio Briatore og Bernie Ecclestone skjedde bare dager etter at Ray Jones gikk bort. QPR gikk fra å være en fattig, konkurstruet klubb til å ha de største finansielle musklene i fotballverden. 

Mye har skjedd på 10 år, men vi husker veldig godt den høyreiste, talentfulle og lojale guttungen som hadde spilt seg inn i fansens hjerter. Trist at eventyret stoppet der. 

RIP Ray Jones 1988-2007