Av STIAN KARLSEN

Status pr.idag er at QPR  er plassert på en fjerdeplass med 63 poeng på 36 kamper. Vi har 10 poeng opp til Burnley på direkte opprykksplass, noe som vil være ekstrem utopi og tro at vi skal ha noen sjanse å innhente. Det er dagens mannskap rett og slett ikke kapabelt til.

Vi har derimot syv poeng ned til de første lagene under den siste playoff-plassen, og det må være vår realistiske målsetning og sikre dette for resten av sesongen. Rett under playoff finner man Reading og Brighton med 56 poeng, og den farligste av disse ser ut til å være Brighton som har en hengekamp på de fleste med sine 35 spilte kamper.

10 kamper, 30 poeng.
Hva kan vi vente oss frem til sesongen er unnagjort?
På menyen står fem hjemmekamper og fem bortekamper igjen, før det blåses av for siste gang den 3 mai. Normalt snitt for å sikre playoff er i overkant av 70 poeng, men har vært nede i 68 (Leicester i fjor) og oppe i 75 (Cardiff i 2012/Nottingham i 2011) de senere årene.
Det vil si at vi må ha i overkant av 10 poeng på de siste 10 matchene for å være ganske sikre at veien til Premier League kan gåes via playoff.

Motstandere
På de 10 siste kampene møter vi kun én av utfordrerne til playoff-plassene. Det er hjemmekampen mot Wigan neste lørdag og kan fort bli en nøkkelkamp. Ellers er det mange middelhavsfarere med lite å spille for som gjenstår. Unntakene er topplaget Leicester borte 19 april (la oss håpe opprykket deres allerede er klart!) og to mulige knokkelkamper tilslutt mot Millwall og Barnsley som kan kjempe en desperat kamp mot overlevelse i divisjonen.

Austin og Simpson tilbake
Viktige bidragsytere er på vei tilbake på banen. Det er liten tvil om at vi har hatt en uheldig skadesituasjon i tillegg til en nedadgående formkurve. Danny Simpson er "rett rundt hjørnet" og Charlie Austin vil også være spilleklar i god tid før en eventuell playoff. Dette sammen med enorm rutine bør gi oss et fortrinn når cupspillet begynner, men cup er cup osv....

Til info vil disse playoff-kampene bli avholdt i perioden 8-17 mai, og finalen spilles på Wembley 24 mai.

Diskusjonen rundt denne avslutningen er i full gang på forumet vårt. Hva mener og tror du?  

Det er med andre ord fremdeles mye spenning, glede, snørr og tårer(?!) som gjenstår før sesongen er slutt. Keep the faith!

U R'sss