AV EVEN LÜBECK

24. november 2012. Tony Fernandes hadde fått nok etter en svak sesongstart og det toppet seg etter 3-1 tapet borte mot United(som forsåvidt ikke var så veldig dårlig). Mark Hughes fikk fyken og inn kom den gamle Tottenham, Portsmouth og West Ham-treneren Harry Redknapp. 

Etter å ha fått sparken i Tottenham etter 2012-sesongen, hadde han et halvt år fri før han satte pennen på papiret og signerte for QPR. Han gjennomførte en brukbar sesong med Spurs før han fikk sparken; 4.plass ble resultatet. I et ferskt intervju med Gareth Bale forteller waliseren at det var Harry som fikk fart på karrieren hans og forteller også at uten Harrys hjelp hadde han ikke vært der han er den dag i dag. Han er ofte omtalt som "en trener uten kompentanse og kunnskap, men med en evne til å få spillerne til å gi 110 % i hver eneste kamp". Om dette utsagnet er korrekt eller ikke kan diskuteres, men han er hvertfall en ekstremt flink motivator. 

Hør det første intervjuet med Harry Redknapp som QPR-trener her!

Harry Redknapp var en habil fotballspiller i sine glansdager. Han fikk med seg 149 kamper for West Ham i perioden 1965-1972 og 101 kamper for Bournemouth i perioden 1972-1976. Etter at han la opp som fotballspiller i 1982 ble han umiddelbart manager for Bournemouth. Etter ni år i klubben fikk han tilbud av West Ham, klubben han spilte for i syv år. Etter nok en periode på syv år dro han videre fra West Ham til Portsmouth, hvor han var trener i to år. Etter et lite opphold i Southampton dro han tilbake til Portsmouth, hvor han vant FA-cupen. Etter fire år i Tottenham dro han omsider videre til QPR, der han er den dag i dag.

Så, hva har han gjort for QPR? Klubben rykket ned samme år som han tok over, men han overtok et lag som lå på bunn av Premier League. Han ble med ned i Championship og hadde en varierende sesong, men det endte til slutt godt.

Andros Townsend, Jermaine Jenas, Christopher Samba, Loic Remy, Tal Ben Haim og Yun Suk Young var alle spillere som Harry signerte i overgangsvinduet i 2012. Han lyktes med noen av signeringene(Townsend og Remy var vellykkede selv om Townsend kun var på lån til endt sesong), men spillere som Ben Haim og Samba må regnes som feilvurderinger av engelskmannen. Samba var en stopper på 2 meter og 200 kg(nesten), mens Ben Haim må ha veid godt over 100 kg han også. 

Før 2013/14 sesongen valgte Harry å kvitte seg med spillere som ikke blødde for drakta og kun spilte for pengene. Han lånte ut Stephane Mbia, Loic Remy, Esteban Granero, Samba Diakite, Julio Cesar, Ji-Sung Park og Adel Taarabt og kvittet seg med Christopher Samba, Djibril Cisse, Tal Ben Haim, Jose Bosingwa, Jamie Mackie(hvorfor? Denne kom brått på mange QPR-fans..), Javier Chevanton og Oguchi Onyewu. Sistnevnte var en ekte flopp og fikk ikke et eneste minutt for QPR, mens Chevanton imponerte ingen når han først fikk spille. Han beholdt lagspillere som Clint Hill, Robert Green og Joey Barton og fikk inn nye slitere som Danny Simspon, Charlie Austin, Karl Henry, Richard Dunne, Gary O'Neil, Matt Phillips, Yossi Benayoun og Aaron Hughes. Fellesnevneren for majoriteten av disse spillerne er at de kom gratis og hver og en av disse ga 100 % i hver eneste kamp. Han lånte også Niko Krancjar, Benoit Assou-Ekotto, Ravel Morrison, Modibo Maiga, Will Keane og Kevin Doyle. 

Som nevnt tidligere var 2013/14 en variabel sesong, men den endte til slutt godt. Etter å ha endt på en 4.plass i Championship ble det play-off for QPR, hvor de slo ut Wigan i semifinalen i en nervepirrende affære. Etter en kjedelig 0-0 kamp borte møttes lagene igjen tre dager senere, og for en match det skulle bli! Etter at Wigan tidlig tok ledelsen økte nervene hos de fleste hjemmesupporterene som hadde tatt turen til Loftus Road denne kalde mandagen. Men Charlie Austin sørget for balanse i regnskapet da han utlignet på straffe 15 minutter før slutt. Det ble ekstraomganger, og gjett hvem som avgjorde? Charlie Austin, selvfølgelig! Engelskmannen ble kjøpt inn fra Burnley før sesongen og selv om han var skadet i to måneder midt i sesongen(det var også da QPR sleit som mest), ble han toppscorer for klubben med 17 mål i serien. Alle husker hva som skjedde på Wembley, men kort fortalt; Bobby Zamora. Etter finalen uttalte han til media at "hadde jeg ikke rykket opp i år hadde jeg gitt meg som manager". Hva dette utsagnet har å si for årets sesong er uvisst, men en ting er sikkert; han var klar for å gi seg om vi ikke hadde rykket opp!

Årets sesongstart har vært som en berg og dalbane, med mange oppturer og nedturer. Etter tapet mot West Ham hadde mange fått nok og ville ha Harry ut, men slik endte det altså ikke. Kampen etter hadde hver og en spiller løftet seg betraktelig og hadde det ikke vært for en uheldig Dunne og  Caulker hadde det mest sannsynlig blitt uavgjort hjemme mot Liverpool(Balotelli hadde nok bommet på åpent mål om han hadde fått den...). Han var ekstremt engasjert og det var en lettelse for mange QPR-fans å se det. Selv om det ikke ble seier så vi en ny Harry Redknapp på sidelinjen og for mange var det en respons på den triste bortekampen mot West Ham uka før hvor han satt og surmulte på benken gjennom 90 minutter.

Spørsmål til dere lesere! Hva syntes dere om Harry Redknapps karriere sålangt i QPR? Hva er det beste(og verste) kjøpet han har gjort? Bør han få fornyet kontrakt av Tony Fernandes eller bør han gi seg?