Av STEINAR SÆTHER

Måten vi framsto i Cardiff var direkte imponerende! Defensivt var blåfugla nesten ikke i nærheten av å bryte oss ned, vi tilgodeser dem en ganske stor og en såkalt halvsjanse. Det gjennom hele kampen som altså blei spilt på deres hjemmebane! Midtbanekampen er som forutsett temmelig jevn, men våre menn klarer de nødvendige gangene å fore Polter med gode pasninger han kan jobbe steinhardt på, som gjør at det til slutt blir straffe. Og igjen viser vi nå at hjørnespark er målsjanser. Vi er sterke nå!

Etter noen sesongers nivåulikhet er Barnsley og QPR i samme divisjon igjen. Når vi under flomlyset på Oakwell Ground sparker i gang kampen, veit både Hasselbaink og spillerne at det blir en ny tøff batalje. Barnsley under ledelse av Paul Heckingbottom tapte første kamp 2-4 borte i Ipswich, før de sist hjemme banka geitebukkene 2-0. Rapportene sier det var en fortjent seier. Vel er geitebukkene sedvanlige slowstartere i innledning av sesongene, men vi skal ta Barnsley på alvor.

Manager Heckingbottom forfekter som Hasselbaink en aggressiv spillestil. Svakheten er at forsvaret ikke takler press over tid, som mot traktorgutta, mens geitebukkene ga dem lite å bryne seg på. Midtbanen virker så langt å være bedre framover enn bakover på banen, og understøtter angriperne på en måte som gjør dem kapable til å skåre flere mål per kamp. 

Spillere verdt å nevne er målvakta Davies som holder godt nivå i divisjonen, og det var ikke hans feil at det rant i 4 baklengs i første bortekamp. Jeg jogger raskt opp til midtbanen og sier navnet Conor Hourihane, en irskfødt spiller som er flink til å tilrettelegge for andre og som absolutt kan skåre selv. Han får nok med seg Mawson som også skårer litt mål. Men Mawson kan hende spiller midtstopper og da vil Hammill på kanten være en liten trussel. Av de fremst er det Bradshaw som tegner farligst. Så selv om det fins få stjerner i mannskapet er det hele enheten som er den største styrken. 

Kun et par fravær hos hjemmelaget, som ikke har den største betydningen. Gladwin havna over i de skadedes rekker sist, og er sammen med Lynch, Robinson, Mackie og vår nye venn fra Polen som vi ikke har hilst på enda, ute.

Tykes, som de kalles, har vært en takknemlig oppgave de seks siste gangene vi har møttes. Seks seiere på rad og endatil seksten mål skåra i disse kampene sier sitt! Forrige gang vi vant de tre første kampene av sesongen rykka vi opp. Det er lov å leike med tanken om vi vinner i kveld.

Men kampen blir ikke lett - om det faktisk blir lett er det en rein bonus! Men vi har kvalitetene som skal til for å bryte dem ned - om vi er på topp. Jeg trur minst på en U, trur en del på seier - blir dog ikke sjokka om vi taper. Tipset blir uansett 3-1 til oss. 6 blir 7?