The Green er fortsatt den norske fanklubbens kollektive stampub, til tross for at stedet har sluttet å vise levende fotball på fjernsyn.
Valget er styrt av at puben ligger lagelig til, i rett linje mellom Shepherds Bush sine to undergrunnsstasjoner.

Fra hjørnet mellom Uxbridge Road og Wood Lane er det også lett å sende mindre fotballinteresserte familiemedlemmer på utflukt til kjøpesenteret Westfields, den nærmeste inngangen til butikkhelvetet er mindre enn 50 meter unna bardisken.

Rett over gata i det samme krysset ligger Defector`s Weld, også det et bra sted, men med mer av et barpreg enn et pubpreg. Kanskje er det derfor dette lokalet ikke har slått til i samme grad blant nordmenn på londontur. 

619.jpg  slide-5.jpg
Tvers ovenfor hverandre, The Green og The Defectors Weld

Uxbridge Road er den nordligste av de to gatene som løper øst-vest på hver sin side av Shepherds Bush Common, parken som er bydelens sentrum. Hvis du fortsetter vestover, det vil si ut av døra på The Green og mot høyre under jernbanebrua, får du ganske raskt The White Horse på venstre hånd. Det er en av bydelens desidert bruneste, med vegger som prydes av både QPR, Celtic og Newcastle. Hvis du ønsker å skjule grå skjeggstubber og rødsprengte øyne blant svarte skygger i mørke kroker, så er dette stedet å være. Mange av de tilstedeværende, også på en blank formiddag, ser ut til å ha gått dit av nettopp slike grunner.

11945579344_8af452c2dc.jpg                        6382584645_b3514fc1d9.jpg
The White Horse                                          The Queen Adelaide

Videre vestover kommer du tre-fire kvartaler senere til Loftus Road, gata som QPRs stadion har sitt navn etter. Er du på pubcrawl må du imidlertid gå litt lengre. Du finner etter hvert Queen Adelaide på høyre side av gata, ved første blikk et betydelig lysere og mer innbydende sted enn det forrige. Nærheten til Rangers stadion har gjort også dette til et populært stoppested blant fans på vei til kamp. På en god dag får du dessuten smake Queen and Hoops, en egen bitter oppkalt etter klubben i ditt hjerte. Dessuten går barjentene veldig pent kledt!

Adelaide kopi.jpg
Blir det bedre enn dette?

Hvis du er usikker på hvor langt du klarer å sjangle gatelangs etter å ha varmet opp, så er White Horse og Queen Adelaide de to pubene som - etter stadions nærmeste nabo, The Queens Tavern (tidligere Springbok) - ligger nærmest QPRs hjemmebane.

Turister flest fortsetter kanskje ikke gatevandringen så langt forbi Queen Adelaide, men gjør du det vil du finne både The British Queen og The Coningham Arms innenfor en radius av et kvartal eller tre. Begge er tradisjonelle puber som ikke har forandret seg så mye de senere årene. Det har derimot Princess Victoria i krysset ved Askew Road, der hvor Uxbridge Road går over til å hete The Vale. Dette er en praktfull bygning hvor den tidligere ganske nedslitte innmaten er pusset opp til å bli mer vinbar og restaurant enn klassisk pub. 

thebritishqueen.jpg 5787461228_89d2433b32_z.jpg
The British Queen                                         The Coningham arms

Den andre hovedgata, Goldhawk Road, kommer du til dersom du går ut av døra på The Green og fortsetter et kvartal rett frem forbi parken. På høyre hånd får du plankegjerdet som stenger av det som tidligere var The Walkabout, den digre australske ølhallen hvor mange norske QPR-fans feiret opprykket i 2011. Om den svære salen kunne kalles en pub kan diskuteres, men de viste fotballkamper på voksne skjermer og lokalet var såpass romslig at du alltid kom fram til disken når du trengte påfyll. Vi antar dette skal bli til noe nytt, men når dette skrives i vet vi fortsatt ikke hva.

Idet parken tar slutt på venstre hånd dreier du til høyre inn i Goldhawk Road. I krysset finner du The Sindercombe Socal, tidligere O`Neils, et sted som ikke har endret seg så mye ut over at det har byttet fra en kjede til en annen. Ølutvalget har kanskje blitt bedre, men det er i enda større grad tilfelle på motsatt side av gata hvor tidligere Vespabar er blitt til The BrewDog. Skiltingen er litt anonym, men hvis hensikten med pubturen er å fråtse i noe annet enn de industriproduserte ølmerkene, så er dette stedet. Har du ikke smakt To Øl Fuck Art This Is Religion, så har du sjansen her.

Sindercombe-Social-West-London.jpg BrewDog-responds-to-fake-Brewdog-bar-in-China.jpg
The Sindercombe Social                                  Brew Dog

Hvis vi rusler Goldhawk Road vestover og atter en gang passerer under T-banebrua, så kommer du ganske snart til et av strøkets små perler. The Shepherd And Flock er Bushens minste pub, et smalt lokale med noen ganske få bord og noen ganske så lojale stamgjester. Men de har fotball fra Sky, og blir du kjent med innehaveren treffer du en av bydelens aller hyggeligste irlendere.

Det er imidlertid i Goldhawk Road pubdøden har rasert utvalget aller mest. I krysset på venstre hånd etter T-banen lå for ikke lenge siden både The Prince og The Bush Ranger. Førstnevnte er nå et eiendomsmeglerkontor. Sistnevnte, et innbarka QPR-hangout for 10 år eller sånn siden, ble først vinbar og deretter kaffebar. Litt lenger borti gata er det bare skiltet og vinduslemmene tilbake av det som i sin tid var The Goldhawk. Riktignok finner vi fortsatt O`Donaghues noe sånnt som åtte kvartaler forbi brua, den serverer fortsatt fotball og der ser det ut omtrent som det pleide å gjøre.

Det finnes også noen puber verd å merke seg som ikke ligger langs de to beskrevne lysløypene. Det ligger et stort Witherspoons i andre etasje i kjøpesenteret rett imot Shepherds Bush Stasjon når du kommer ut i Uxbridge Road, en anstendig sted å spise og betydelig bedre enn du får inntrykk av fra utsiden. Dessuten må vi også nevne et par alternativer i Shepherds Bush Road, gata som tar over fra Wood Lane når du har gått ut av The Green og fortsatt rett frem i stedet for å svinge høyre. Etter noen hundre meter finner du The Richmond på venstre hånd, også det en romslig pub og et godt alternativ for fotball på boks. Litt lengre oppover (sørover) får du Brook Green Hotel på høyre hånd, og på veien har du, i parentes bemerket,  også passert Bushens beste indiske restaurant. Men samtidig har du tilbakelagt mye av den korte spaserturen til fra Shepherds Bush til Hammersmith, og da er vi i ferd med å bevege oss utenfor det som er grensene for denne lille pubguiden.

7034853973_727d31bb5a.jpg RichmondHotel.jpg
Wetherspoons                                                The Richmond

Men vi mangler fortsatt to helt essensielle steder før denne rundturen er noenlunde komplett. Det ene er The Queens Tavern The Springbok, som er nærmeste nabo til Loftus Road Stadion. Dette er ikke stedet å være 30 minutter før kampstart, for da må du bruke både slegge og øks for å rydde veg fram til bardisken. Er du tidlig ute er det imidlertid fullt mulig å nyte et par halvlitere i stadions umiddelbare nærhet. Det beste alternativet er imidlertid å betale årsavgiften på 5 pund for å få adgang til LSAs medlemslokaler i kjelleren under puben. Her er det plass, og her treffer du de aller iherdigste QPR- fansene på hele jordkloden.

WLD-16413-45243-the-springbok-200x150@2x.jpg
Nærmeste nabo til Mekka, tidligere The Springbok, heter nå Queens Tavern

Men vær oppmerksom på en viktig ting - The Queens Tavern slipper bare inn hjemmefans. Er du bortefan på kampdag er det for øvrig en god regel å gjemme vekk klubbeffektene før du nærmer deg noen av pubene i Shepherds Bush.

Sist, men på ingen måte minst, er The Crown and Sceptre, puben som var åsted for sluttscenene i kultserien The Boys From The Bush på 1990-tallet. Her er det stuvende fullt før og etter kamp, for både maten, gjestene og vertskapet i kombinasjon gjør dette til et sted hvor det er vel verd å stampe litt i køen.

Det er imidlertid en liten jobb å finne fram hvis du ikke er lommekjent, for puben ligger inneklemt i et boligstrøk mellom Uxbridge Road og Goldhawk Road. Adressen er Melina Road, og det beste tipset er å peile seg inn på Kentucky Fried Chicken-sjappa i Uxbridge Road rett overfor Queen Adelaide. Den gata heter Boscombe Road, og den går du helt til den stopper i en T. Da ser du The Crown and Sceptre hvis du titter mot høyre.

TheCrownSceptre5.jpg
The Crown and Sceptre

Nettstedet Beerintheevening er en utmerket guide til puber over hele øyriket, og her listes det opp mer enn 40 puber under Shepherds Bush. Vær imidlertid obs på at disse sidene ikke er helt oppdaterte, noen av de stedene på lista er nedlagt, og klikker du på «maps» for The Green er pilen plassert feil. Vårt stamsted ligger i krysset mellom Uxbridge Road og Wood Lane, slik det fremgår av kartet som følger som bilde til denne artikkelen.

http://defectors-weld.com
http://www.beerintheevening.com/pubs/results.shtml?l=shepherds+bush
http://www.brakspear.co.uk/our_pubs/pub_page/34/british-queen
http://www.springbokpub.co.uk
http://crownandsceptreshepherdsbush.co.uk
http://www.metropolitanpubcompany.com/our-pubs/queen-adelaide/
http://www.brewdog.com/bars/shepherds-bush