Av DAG HÅKON HELLEVIK

Byttet skjedde etter 76 minutter i en privatkamp mot Ghana, en kamp Marokko vant 1-0.

Ilias har vokst opp i Belgia. Han har imidlertid fortalt til media om det sterke utenforskapet han følte som nordafrikansk smågutt i Lierse, så det er ingen bombe at han helst vil spille for sin fars hjemland.

Hva angår Adel er han nå 32 år og har fått ny fart på en karriere som han i mange år gjorde sitt beste for å kjøre i grøfta. Han var seks år i QPR, fra 2009 til 2015, men han gjorde sitt beste bare i ett av dem. Årene etter ble en serie halvhjertede utlån, før han i 2019/20 etablerte seg på midtbanen hos det portugisiske storlaget Benfica. De siste sesongene har han åpenbart tatt karrieren på alvor igjen. I 2019 gjorde han også comeback for Marokko, fem år etter siste kamp! Tirsdagens oppgjør var hans landskamp nr 27, og hans niende på de to siste årene.

Vi unner Adel og Ilias flere sjanser til å opptre sammen! Kanskje er dette overgangen mellom QPRs forrige storhetstid, nemlig opprykket i 2011 og den neste, nemlig opprykket i 2022. Slik ville vi i alle fall skrevet manuset til Hollywood-filmen, med to magiske marokkanere i hver sin hovedrolle!

Ellers har landslagsaktiviteten etter ligaslutt involvert ganske mange av våre spillere. Lyndon Dykes og Niko Hamalainen har spilt treningskamper for henholdsvis Skottland og Finland, og begge er med i sine respektive lands EM-tropper. Seny Dieng har vært på tur til Senegal, men med CL-vinner Eduard Mendy tilbake i troppen har Seny måttet se lagets to kamper fra benken. Stephen Duke-McKenna har fått sin første kamp for Guyana etter at han endelig fikk sin ligadebut for QPR – og vi har dessuten fått enda en fersk landslagsspiller i tillegg til Ilias! Den 19 år gamle U23-spilleren Dillon Da Silva har nemlig fått sin første A-kamp for sine foreldres hjemland Sri Lanka!