Av STIAN KARLSEN

Kun to spillere "overlevde" startoppstillingen fra lørdagens kamp og stilte til start mot Northampton tirsdag kveld. Kaptein Onuoha og Luke Freeman er de som er vurdert til å tåle hardt kampprogram best. Ellers var laget ikke veldig overraskende. Ingram erstattet Smithies som burvokter mens kaptein Onuoha fikk med seg Robinson, Furlong og Caulker i forsvarsfireren. Veldig gledelig at Steven Caulker fikk sin første start siden oktober i 2016 etter alt han har hatt å stri med. 

På midtbanen var ikke uventet Borysiuk og Manning inne i startoppstillingen sammen med nevnte Freeman og Ngbakoto. På topp fikk Sylla og Smith prøve ut sitt partnerskap. 

Ferietempo
Det er ingen overdrivelse å beskrive intensiteten i innledningen av matchen som temmelig laber. Riktignok hadde Northampton en ball i mål tidlig, men ble avblåst, helt korrekt, for angrep på Matt Ingram i QPR-målet. Bortsett fra det var mer preseason-stemning på banen enn i den faktiske oppkjøringen til sesongen. Den første halve timen var et langt gjesp, og QPR var ikke det spor bedre enn sine motstandere fra League One. "Høydepunkt" verdt å nevne var at Steven Caulker viste at han har et stykke igjen til toppformen da han pådro seg et klart gult kort etter en sen takling da halvtimen var spilt.

Etter 37 minutters spill så skulle det likevel bli jubel på Loftus Road. En corner fra Freeman ender på hodet til Darnell Furlong. Ballen går ikke i mål ved første anledning, men Ngbakoto er våken på returen og setter inn ledelse til QPR. Den var deilig! 

Ryan Manning markerer seg også før pausen, men iren blir belønnet med et gult kort for "markeringen". Ngbakoto utgjorde forskjellen på lagene når de gikk i garederoben til pause etter 46 minutters spill. Northampton hadde sine sjanser, spesielt på dødballer, men maktet ikke å sette Ingram på de store prøvene i den første omgangen.

north pause

Rødt kort
Kun åtte minutter ut i den andre omgangen så fikk Barnett hos bortelaget marsjordre etter å ha stoppet Sylla og pådratt seg sitt andre gule kort for kvelden. Da forventet de fleste at QPR ville "drepe" oppgjøret på et eller annet tidspunkt med mål nummer to. QPR presset virkelig på for å få an ny scoring, men marginene var ikke helt på plass. Ryan Manning var nærmest med sin treff i tverrliggeren snaue 10 minutter før slutt. Mot slutten av oppgjøret yppet Northampton seg og presset hjemmelaget bakover, uten at de maktet å skape de helt store sjansene. Dog så må man nok innrømme at bortelaget hadde god grunn til å føle seg snytt for et straffespark i sluttminuttene. 

Den fikk de ikke tildelt og dermed er QPR klare for 2.runde. Ingen selvfølge det...
Trekning av neste runde blir foretatt sent torsdag kveld etter at siste kamp (Bury-Sunderland) er spilt.

Spennende unggutt
Etter 63 minutters spill så var det klart for en ny debutant for QPR. Freeman ble tatt av banen og 19-årige Ilias Chair kom på banen. Den belgiske unggutten, som måler 157 cm på strømpelesten, kom inn og så ut til å ta nivået godt den halvtimen han fikk på banen. Det er vel likevel lite som tyder på at det kommer til å bli mange spilleminutter framover på unge Chair da det er "flust" av midtbanespillere i QPR for tiden. Morsomt er det uansett at vi får se nye fjes som presterer.

Steven Caulker spilte samtlige 90 minutter og rapportene sier at han var ok+. Det er et laaaangt steg for 25-åringen. Bra!

Vår nyeste signering, Alex Baptiste, ble sittende på benken hele matchen.

Best igjen
Undertegnede kåret lørdag Luke Freeman til banens og lagets beste. Rapportene fra denne matchen sier mye av det samme på nytt. Han er en spiller som kan forandre kamper på egenhånd. God med begge beina og utfordrer motstandernes forsvar gang på gang. Luke er i ferd med å oppnå stjernestatus i W12 dersom han fortsetter slik.

U R´sss

 

QPR-Northampton 1-0 (1-0)
Mål: Ngbakoto (36)

QPR: Ingram; Caulker, Onuoha, Robinson; Furlong, Borysiuk, Freeman (Chair 63), Manning; Ngbakoto; Sylla (Petrasso 74), Smith (Washington 67).
Ubenyttede reserver: Lumley, Baptiste, Luongo, Wszolek.