Av DAG HÅKON HELLEVIK

For første gang har vi to symbolske draktnummer til to spillere mange av oss aldri rakk å se, og som har det til feles at de døde som tenåringer.

Da Charlie Austin ble lånt inn i fjor vinter kunne han ikke få det 9-tallet han fortjente, for det tilhørte Lyndon Dykes. Det nest beste var 45, fordi fire pluss fem er ni, men i år er dette tallet historie. Nå er Charlie nr 11, for med den formen Dykes har vist var det aldri aktuelt å degradere ham til en mindre prestisjefylt drakt. Det er fortsatt prestisje i lave troppnumre, særlig de mellom 1 og 11.

Å gi Charlie nr 11 var uproblematisk, det nummeret tilhørte i 20/21 Bright Osayi-Samuel som ikke lenger er i klubben. Å gi Stefan Johansen nr 7, var også logisk ettersom tidligere eier var Mac Bonne, som nå er utlånt. Like selvsagt er det at Seny Dieng har overtatt Joe Lumleys nr 1 – det er lite tvil om hvem som er ført førstevalg i mål for tiden.

Todd Kane er ute av troppen av sosiale årsaker, mens Niko Hamalainen rett og slett ikke er vurdert som god nok. Synd for Niko, som også fikk den nedturen i juni/juli at han kom med i den finske EM-troppen uten å få spille. Todd Kane dummet seg ut da han i et avisintervju snakket ut om hvor mye bedre spiller han var enn Ossie Kakay, men nå er det Ossie som ifølge nummerrekka er «senior» på høyre back. Han fikk Todds nr 2-drakt, mens rivalen Moses Odubajo fikk 22. Silly Season tyder likevel på at det er Moses som ligger best an til å få starte mot Millwall. Hva angår Kane og Hamalainen er begge i skrivende stund fortsatt under kontrakt med QPR, men det er helt åpenbart at de må finne seg andre jaktmarker hvis de ønsker å få seg et nummer med det første.

Ingen spillere som er i troppen ved sesongstart har fått et høyere nummer enn de hadde fra før, og i den grad dette er en indikasjon på hvor fornøyd Warbs er med stallen sin tyder mye på at vi ikke jakter på flere åpenbare førstevalg i dette vinduet. Det laveste ledige nummeret på lista er 19! I fjor startet vi eksempelvis sesongen uten å bruke drakt nr 5, det hullet ble ikke fylt før vi hentet Jordy de Wijs.

Ray Jones har stått som nr 31 i mange år nå. Han slo igjennom med det nummeret på ryggen i 2006/07, men døde i august 2007 før han rakk å fylle 19 år. Han var skadd før avspark i den nye sesongen, og rakk aldri å debutere med det lavere nummeret han var tildelt for 2007/08. Kiyan Prince på sin side rakk aldri å komme på noe A-lag i det hele tatt. Guttespilleren som QPRs stadion nå er oppkalt etter ble knivdrept som 15-åring, og han står med nr 30 denne sesongen fordi han nå ville vært 30 år gammel.