Av STEINAR SÆTHER

Ganske morsomt hele første omgang og fram til Dykes sitt tiende mål etter pause. Da tok vi en Wycombe! For de som sjekka deres kamputvikling lørdag som var, hjemme mot Luton, må ha fått en slags følelse av da capo. Laget til Ainsworth hadde en god første omgang og ledet 1-0 ved pause. De fortsatte ei stund etter pause også, for så å kollapse på få minutter. To kjappe mål av Luton (jepp, på to minutter!) og noen minutter seinere blei det 1-3. Akkurat det samme skjedde med oss tirsdag. Kall det gjerne rullgardin, jeg tenker at det også kan ha noe med at gutta våre følte seg såpass overlegne at lufta gikk ut av den grunn...? Det er i tilfelle alltid dumt, og vi blei igjen premierte. En god gevinst foran Millers møte med Coventry allerede torsdag, det også hjemme. Som de til orientering tapte med det ene målet til Leo Østigard.

Vi skal igjen ut på tur, Middlesbrough er neste stoppested - avstigning på høyre side! Dette har på temmelig kort tid vokst seg til å bli en storindustriby. I det herrens år 1801 var bygningsmassen bestående av kun fire gårdsbygninger. Disse igjen lå nær elva Tees, den samme elva som i dag renner tvers gjennom byen. Gjennom det 19. århundre skjedde veksten, som i England regnes som enestående - store fabrikker som jernverk, skipsverft og kjemisk relaterte. I 1841 ble det oppdaget jernmalm i åsen utenfor byen, og fra da av ble byen anlagt på kort tid. Brua Transporter Bridge ble bygd over Tees i 1911, og den er i bruk den dag i dag - et klenodium av et byggverk. 

Little Theatre var det første som ble tatt i bruk etter andre verdenskrig. Middlesbrough er en egen kommune (borough), og byen og området rundt utgjør Teeside. Det har feilaktig blitt sagt at dette området er Englands oljehovedstad. Riktig nok er det stor skipsfart i området, som blant annet kommer av oljetransport (og kull) blir fraktet langs land sørover. Storbritannias oljehovedstad ligger i Skottland og heter Aberdeen. Da er vel den saken i boks..?

Middlesbrough har plassert seg rett over oss på tabellen, de har ramla nedover til en plass nummer 10, vi beholdt 11. plassen selv om vi tryna i Rotherham. De har ett poeng mer enn oss og er samtidig 5 mål bedre. Boro har vandra opp og ned på den øvre halvdelen, uten å være særlig lenge innafor sluttspillsonen. Tallene er 16-9-16 og 48-45, vi har 15-11-15 og 48-50. Hjemme ved elva Tees har de spilt seg fram til 10-4-6, altså høyst overkommelig for oss - om vi har de beste med. 

Litt rart at de ikke er høyere på tabellen. Hvis en ser på spillerstallen har den mange kjente og ganske gode navn. Skader må ta noe av skylda, for i den offensive delen av laget har ingen spilt de fleste kampene - som forsvar og målvakt har. Den med flest mål i laget gjennom de seinere åra, Britt Assombalonga, står kun med 5 susere på 30 kamper. Toppskårer er gode Watmore på midten, han har 7 på samvittigheten. Manager Neil Warnock har ikke hatt en veldig heldig hånd med laget - og det er min høyst personlige mening. 

Fraværskontoen sier fredag kveld følgende: 3 mann er garantert ute og 3 er usikre. De 3 første blir ute resten av sesongen mens de andre kan rekke denne kampen - eller i hvert fall neste. Warburton har fortsatt de samme ute og det er litt tvil rundt De Wijs.

Vi er som før nevnt i seier og tap-humør. Derfor skal vi vinne denne kampen. Boro er i generelt dårlig form. Men vi er altså bortelag, og det har vanlig QPR-stil ikke vært god butikk nylig. På en tippekupong som må være levert seinest 5 på halv ett, sier jeg HUB. Men siden dere insisterer på et resultat også, ender jeg på 2-2.