Vår gamle junior Dougie Freedman har vært en suksess som manager i Bolton etter ansettelsen midt i forrige sesong. Nedrykkstrua når han overtok, missa sluttspillet for opprykk på målforskjell. Har fått en litt skeiv start i høst med to U`er og ett tap, noe av skylda må gis skadesituasjonen, Og da nevner jeg allerede nå at fire mann fortsatt er ute, i følge ulike media, tre av dem ville normalt spilt: Holden, Davies og Moritz.

Opprykk
Riley er nummer fire ute, mens både Eagles og Ngog testes opp mot kampstart. Pratley har allerede nok kort til en suspensjon. Flott for oss siden han har skåra to mål til nå. Freedman har riktig nok ei brei spillergruppe men vil om alle disse er ute, slite. Ambisjonen om opprykk er dog i live.

Og da tar jeg jaggu for meg oss og skader med en gang også: Hoilett er utvilsomt ute, Traorè det samme, og han skal uansett bort sies det. Johnson og Faurlin er tvilsomme men kan få spille om de består testen opp mot kampstart. Da tenker jeg med en gang at jeg håper begge disse får ei uke ekstra opptrening, for det er ingen grunn til å stresse fram en start, og så oppleve nye skader.
Sesongen er for lang til det!

Balletak
Bolton har et fått et lite men klamt balletak på oss. Sju kamper på rad uten tap. Seks av dem er seiere. Totalt leder Bolton 14-3-9.
Gode navn som er ment å videreforedle disse tallene hos Bolton er målvakta Bogdan, en potensiell poengvinner, Mears og Wheater i forsvaret, rutine så det holder, den nye helten, eks.-Liverpool, Spearing. Beckford lengst framme trivdes ikke i PL men har kost seg på dette nivået i ei årrekke - mål etter mål.

I startoppstillingen vår er det nok få endringer i forhold til sist helg da traktorgutta så fortjent måtte humpe på traktorveier hjem til Suffolk med lett flatterende 0-1. O`Neil kommer nok inn på midten, og det betyr at SWP og han jeg fortsatt ikke vil nevne navnet på inntar kantrollene. Han som forrige sesong triksa til Marseillesen er så langt den spiller`n som har skapt aller flest sjanser av alle i de fire øverste divisjonene, fjorten i tallet. Han imponerer, jeg innrømmer det!
Samtidig er den avslutningskåte Austin den spiller`n i Championship som har brent flest sjanser, og her er tallet elleve. Få om noen av oss tviler på at det løsner snart.

Ungdommelig benk
Om Johnson - altså forhåpentligvis - står over nå også, blir det nok Zamora som spiller ved siden av Austin. Men som Harry sier fredag kveld, består innbytterbenken av ungdommene våre, deriblant helten sist Tom Hitchcock. Mye mulig at han kommer innpå igjen om det ikke vil seg i målprotokollen for de andre. Sharif sitter nok der også, og hvorfor ikke gi denne sjansen også, ukjent for Bolton som han er, og like full av sjøltillit som Hitchcock. Men kanskje det er for tidlig at de spiller samtidig.

Etter mitt syn ligger vi an til en ny ettmålsseier. Austin får sitt første seriemål i en kamp vi vinner 2-1, alternativt 3-1.

Direkte på tv :-)