Liverpool foran The Kop er en motstander du egentlig ikke forventer å få altfor mye positivt ut av.
På Anfield Road har lagene møttes 24 ganger. Liverpool har vunnet 19-nitten ganger. Fire kamper er endt uavgjort, og én gang har vi vunnet på denne banen!

Ser vi på samtlige 45 møter lagene i mellom har sett liverpudlene seire i 30 av dem, mens det er blitt poengdeling i 8, og vi har reist og gått lykkelige hjem 7 ganger.

Lørdag er en av gangene vi på forhånd har lov til å tro på poeng. Sesongen så langt for klubben fra et tidligere vikinglandskap og som mye seinere var en beryktet slavehavn, har vært brukbar. Men avstanden til de aller beste er stor allerede og kommer til å øke utover sesongen.
De tørre tallene til nå er 6-5-3 som gir 23 poeng og 7-endeplass på tabellen, noe de der i gården garantert ikke er fornøyd med. Interessant for oss er at både svaner og kanarifugler som opprykkslag har klart uavgjort mot de helrøde. Årsaken til den store avstanden opp til Man City (nå 38 poeng) er differansen i kvalitet i spillergruppene. Og at enkeltspillere med høy prislapp ikke funker.

Det store esset er Luis Suarez. Spissen fra Uruguay har til nå vært sist på ballen 4 ganger, som, også her, er langt bak de mest effektive.
Suarez sitt problem er i mindre grad seg selv, men snarere de han har rundt seg. Andy Carroll har skåret kun 2 ganger og ser lite farlig ut. Det samme kan sies om Dirk Kuyt med sitt ene.
Det siste overrasker mest idèt Carroll antagelig overgikk seg selv i Newcastle og fikk en kunstig høy prislapp på hestemanken sin. Kuyt funker ikke i spann med Suarez (ennå) men skåringskapasiteten kjenner vi fra både Liverpool og det nederlandske landslaget. Hvem av disse to som spiller sammen med Suarez lørdag er helt åpent.

En annen med høy kapasitet er Craig Bjellami, som ikke skårer i uttrengsmål han heller, men som understøtter Suarez langt, langt sterkere enn de to andre nevnte. Det skjer noe rundt Bjellami hele tida, det ser farlig ut når Suarez er i andre enden av en pasning fra waliseren.

Andre på midten verdt noen pauli ord er Charlie Adam, Maxi Rodriguez, Stewart Downing og Lucas Leiva. Adam er jo gammel elev hos Ian Holloway i Blackpool og var virkelig ettertraktet i tida før han skrev under for de røde. Hans duell med Barton kan være avgjørende for kampen!
Maxi har også høyt maksnivå men som ikke viser det ofte nok.
Kvaliteten på Downings innlegg fra kanten har gjort at han i flere år har vært aktuell for England uten å være et åpenbart valg. Jeg synes personlig Downing er noe oppskrytt - så da har han vel en god dag mot oss... Leiva er bra, men... Jeg føler at vår midtbane holder minst samme nivå som Kenny Dalgliesh sine utvalgte. På en god dag.

Og når jeg ikke nevner Steven Gerrard er det fordi han er skadet i lang tid og unggutten Jay Spearing er ute med karantene etter det røde kortet mandag mot Fulham hvor liverpudlene tapte 0-1.

Bakut er Agger sjefen. Sammen med Martin Skrtel har de ofte kontroll. Forsvaret og målvakta Reina slipper inn i gjennomsnitt ett mål per kamp, slik at det altså ikke er der problemet er.
Framut skårer laget kun 1,21 mål per kamp. Sånn sett er denne kampen "nødt" til å ende 1-1. Så da gjør den vel ikke det...

Vi fortsetter med Radek i mål ettersom Paddy vil være skadet til vi skriver 2012.

Anton sier i et intervju at laget er veldig fokusert på arbeidsoppgavene sine lørdag, og at de veit hva de går til.
- Vi er drillet til å vite hva Liverpool kommer til å gjøre i ulike situasjoner, sier han.

Da gjenstår det jo bare å utføre dette til punkt og prikke!

Et sannsynlig scenario er at Dalglish sine karer setter opp et høyt tempo fra start for å drepe kampen. Vi må for all del ikke invitere Carroll eller Kuyt inn i kampen (bare en av dem spiller fra start), da vil vi plutselig ha èn mer å stri med enn ellers.

Kommer vi fra de første tjue med nullen i behold har vi stor sjanse for en sterk uavgjort. En seier er heller ikke langt unna, men det er dog en stor bonus!

Lørdag blir uansett en svett dag foran skjermen. Eller på The Kop, for de av dere som er der!