Av DAG HÅKON HELLEVIK

Etter et par uker med rykter ble det tirsdag klart at QPR har inngått en treårskontrakt med 22 år gamle Andre Dozzell fra Ipswich. Midtbanespilleren blir dermed det første nye tilskuddet til stallen i sommer, ettersom de tre første signeringene alle var spillere vi har hatt i klubben på lån.

Dozzell ser ut til å erstatte Tom Carroll, som så langt ikke har skrevet under kontraktsforlengelsen han ble tilbudt i mai. Forhåpentligvis slipper han å forsøke å erstatte Stefan Johansen, som QPR-ledelsen fortsatt jobber med å få hentet til W12 på permanent kontrakt.

Andre Dozzell er sønn av far sin, den tidligere engelske landslagsspilleren Jason Dozzell. Både far og sønn startet karrieren i Ipswich hvor begge A-debuterte som 16-åringer og hvor begge scoret i debuten! Forskjellen er at seniors karriere fikk seg en knekk i og med en overgang til Tottenham, mens juniors karriere nå peker skarpt oppover etter overgangen til QPR!

Dozell junior forlater nå traktorførernes fagforening etter å ha spilt 93 A-kamper fordelt på seks sesonger. 46 av disse kampene fikk han i 2020/21, hans eneste som fast på laget. Han var imidlertid påsatt som del av førsteoppstillingen allerede som 18-åring sommeren 2017, men da pådro han seg et leddbåndsbrudd i første serierunde og var ute av omløp i 14 måneder. Debutscoringen fra 2016 sier imidlertid ikke så mye om hans egenskaper som måljeger – det har kommet bare to til på de drøye fem årene som er gått siden det første!

QPR betaler nå 1 million pund for Andre, som er et godt eksempel på den type «unge lovende» som klubben vår aktivt leter etter. Ipswich-fansens reaksjon er blandet, fra de som ønsker ham pokkerivold til de som mener at han er overvurdert og at QPR har betalt for en katt i en sekk. Selv har vi ikke annet å gjøre enn å håpe at Les Ferdinand og Mark Warburton har gjort en god vurdering, så det der det vi nå velger å tro så lenge det motsatte ikke er bevist!