Av DAG HÅKON HELLEVIK

Spørsmålet var: Hvem er de tre yngste spillerne til å score 20 ligamål for QPR? Mange av dagens norske QPR-fans er vokst opp med å kjenne navn som Clive Allen, Paul Goddard og Kevin Gallen ganske godt, men det var en de fleste av dere glemte: Roger Morgan!

Tvillingbroren fra 1960-tallet er nummer to på lista. Han klarte denne prestasjonen i 1966, i en alder av 19 år og 307 dager. Foran seg har han Clive Allen, som scoret sitt mål nr 20 i en alder av 18 år og 212 dager i 1979. Tredjemann er Paul Goddard – 20 år og 127 dager i 1980. De tre riktige navnene er med andre ord Allen, Morgan og Goddard – og de som har svart Kevin Gallen får null poeng. Han er nemlig bare nummer fire.

De som pirket inn tre rette var Bjørn Idar Hansen, Frode Rekve og Knut Aksnes. Det var akkurat nok riktige svar til at vi slapp å tenke bonuspoeng.

Ytterligere noen deltakere hadde en eller to rette. Som vanlig tar vi forbehold om at quizredaksjonen kan ha unnlatt å gi poeng til noen som har fortjent det. I så fall må den som føler seg utelatt gi beskjed, så skal redaktøren grave i gamle mailer og se om det er noen han har glemt.

Stillingen så langt er da;

15 poeng: Knut Aksens og Bjørn Idar Hansen

14 poeng: Frode Rekve, Stig Løken, Martin Skarstein og Magne Buset

13 poeng: Johanna Sunde

10 poeng: Knut Hauglum

7 poeng: Morten Pedersen

6 poeng: Jostein Baustad og Ørjan Hestetun 

5 poeng: Ronny Pedersen

4 poeng: Martin Oterholm, Steinar Sæther og Roy Hojem

3 poeng: Tore Berntsen og Øyvind Engelsjord

2 poeng: Gjermund Sægrov  

Da er vi klare for apriloppgaven, som antakelig blir sesongens siste. Her fortsetter vi på temaet «de yngste som», men vi holder oss litt nærmere nåtiden enn 1966. Det vi vil vite er: Hvem er de tre siste tenåringene til å score ligamål for QPR?

Vi legger til en presisering! Tellende dato i rangeringen er for det siste ligamålet vedkommende scoret før han fylte 20 år – eventuelt det siste ligamålet per 15. april 2022 dersom svaret er en spiller som er tenåring fremdeles.

Vi minner om reglene. Vi kommer med en ny oppgave hver måned, og hvert poeng du scorer underveis gir et lodd i en trekning som foretas etter sesongslutt. Vi deler ut bonuslodd dersom et spørsmål viser seg å være så vanskelig at bare én eller to deltakere klarer å løse det. 

Hovedpremie etter at serien er slutt, er QPR-Norway-trøya. Skulle QPR mot alle odds fortsette sesongen etter 7. mai kommer vi med en mai-oppgave også, men akkurat nå ser det ikke slik ut.

Vi deler ut premier etter to kriterier. Den eller de med flest lodd i potten vinner på poeng, men en eller flere av de øvrige deltakerne kan dessuten vinne etter loddtrekning. I den trekningen får du ett lodd for hvert poeng du har scoret, så selv om du ikke vinner poengkampen er det en fordel å samle flest mulig riktige svar gjennom hele spørsmålsserien. Hvor mange premier vi til slutt deler ut kommer litt an på oppslutningen om konkurransen.

Konkurransen er kun åpen for supporterklubbens betalende medlemmer. For å kunne vinne må du ha betalt kontingent for sesongen 2021/22 innen sesongslutt. 

Svarfristen denne gang er søndag 8. mai 2022. 

Svarene sendes til:

daghakon@pilzie.ch

Skriv (og det er veldig viktig) APRILQUIZ (i ett ord!!!) i emnefeltet