Av DAG HÅKON HELLEVIK

Denne gangen tar vi det siste først og forteller at Knut Hauglum og Ståle Sunde er trukket ut som vinnere av konkurransen som gikk ut på å gjette hvor mange spillere fra sesongstarten i 2014 som også spilte sesongstarten i 2015. Svaret ble fire; Robert Green, Ali Faurlin, Matt Phillips og Charlie Austin. Dette var den mest brukte kombinasjonen, og en tredel av de drøyt 20 innsenderne hadde alle disse riktig. Vinnerne kan regne med å få sine premier i posten i løpet av en uke eller to.

Og appropos Charlie Austin, så har han med sine 18 seriemål i 2014/15 klatret ganske høyt på listene over våre toppscorere i Premier League. QPR har spilt syv sesonger i PL siden denne serieordningen ble introdusert i 1992. Vi har imidlertid rykket ned i hele tre av disse seongene, så det er beskjedent hva vi har hatt av store målscorere. Les Ferdinand, med 60 PL-mål fra 1992 til 1995, er vår suverent mest produktive spiss på dette nivået. Han har scoret grovt sett tre ganger så mange som nestemann på lista.

Men hvem er nestemann på lista? 60 er «grovt sett» tre ganger så mye som 18, men er det Charlie vi snakker om, eller er det en annen?

Spørsmålet lyder - helt presist: Hvem er nr 2 bak Les Ferdinand på lista over QPRs mestscorende spillere i løpet av klubbens syv sesonger i Premier League?

Vi minner om reglene. Vi kommer med ny oppgave hver måned, og denne oppgaven er del av en sammenhengende konkurranse som går fra august til jul.  Hvert poeng du scorer underveis gir et lodd i en trekning, og du har derfor større sjanse for å vinne jo flere oppgaver du klarer å løse. Vi deler ut bonuslodd dersom oppgaven viser seg å være så vanskelig at bare én eller to deltakere klarer å løse den.

Vi deler ut to premier, hver av dem en QPR-trøye for sesongen 2015/16. Den ene vinneren trekkes etter at alle loddene hver enkelt deltaker har tjent opp er lagt i samme hatt, mens den andre vinneren er den deltakeren som har vunnet flest lodd gjennom hele spørsmålserien. Deler flere på den siste prestasjonen blir det loddtrekning der også. Vi lover at trekningen går riktig for seg - med det ene forbeholdet at vi ikke lar samme deltaker vinne begge premiene.

Konkurransen er kun åpen for supporterklubbens betalende medlemmer. For å kunne vinne må du ha betalt kontingent for 2015/16 innen 20. desember.  Svarfristen for denne oppgaven er mandag 31. august. 

Svarene sendes til:

daghakon@pilzie.ch (OBS - ny adresse!)

Skriv (og det er veldig viktig) AUGUSTQUIZ i emnefeltet